Νέα Aston Martin DB9 το 2017

Νέα Aston Martin DB9 το 2017

Η διάδοχος της DB9 απέχει ακόμα δύο χρόνια και θα είναι αρκετά διαφορετική.

Τα φαινόμενα, συχνά, απατούν. Η DB9, για παράδειγμα, μπορεί να δείχνει κομψή και φρέσκια αλλά χρονολογείται από το 2003, ενώ το facelift του 2010 δεν άλλαξε και πολλά.

Έχοντας βρει πλέον τους απαραίτητους πόρους, η Aston Martin εξελίσσει τον αντικαταστάτη της που ενδέχεται να παρουσιαστεί σε ένα χρόνο, στο Σαλόνι της Γενεύης, αλλά οι πωλήσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το 2017.

Η νέα Aston φημολογείται πως θα ονομάζεται DB11, μια και η μάρκα θέλει να δείξει ότι το νέο μοντέλο είναι παραπάνω από μία γενιά μπροστά από την DB9 – κάτι που αποτελεί και μια έμμεση παραδοχή εκ μέρους της για την καθυστέρηση...

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε ότι η νέα DB9 θα χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη έκδοση του V12  που κατασκευάζεται από την Ford στην Κολονία, και θα βασίζεται μεν στην ίδια πλατφόρμα με τον κωδικό VH, η οποία όμως θα έχει δεχθεί πολλές αλλαγές.

Πηγές ωστόσο αναφέρουν πως o 12κύλινδρος κινητήρας δεν θα είναι πλέον ατμοσφαιρικός αλλά υπερτροφοδοτούμενος και η χωρητικότητά του, που σήμερα είναι 5,9 lt, θα μειωθεί. Επίσης, σε αντίθεση με την DB9, στη γκάμα θα προστεθεί και ένας V8. Με δεδομένη τη συμφωνία της Aston Martin με τη Mercedes για την προμήθεια κινητήρων, λογικά θα είναι ο διτούρμπινος 4λιτρος που χρησιμοποιούν ήδη οι AMG GT και C 63 AMG.

Η κίνηση θα μεταδίδεται και πάλι στους πίσω τροχούς αλλά το παρωχημένο Touchtronic 2 θα δώσει τη θέση του σε ένα πολύ πιο σύγχρονο κιβώτιο, κατά πάσα πιθανότητα διπλού συμπλέκτη. Το concept DB10 δείχνει κάποια στοιχεία που θα ενσωματωθούν στο νέο μοντέλο, αν και η συνολική σχεδίαση του αμαξώματος θα διαφέρει αρκετά.

Τέλος, η συμφωνία με την Mercedes αφορά και τα ηλεκτρονικά συστήματα, δίνοντας στην Aston Martin πρόσβαση σε πολύ πιο σύγχρονη τεχνολογία από αυτή που χρησιμοποιεί μέχρι τώρα.

[Πηγή: CAR]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube