Mercedes-Benz: Περίπου avant-première για την GLS και teaser για την πρωτότυπη GLB

Mercedes-Benz: Περίπου avant-première για την GLS και teaser για την πρωτότυπη GLB

Η Mercedes-Benz, την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στον αστερισμό «SUV», με την παρουσίαση του πρωτοτύπου της νέας GLB στο Auto Shanghai και της νέας GLS στο New York Auto Show.

Δύο σημαντικά Σαλόνια Αυτοκινήτου ανοίγουν τις πύλες τους σε λίγες ημέρες: Το Auto Shanghai και το New York Auto Show, προφανώς στη Σαγκάη και στη Νέα Υόρκη αντίστοιχα. Η Mercedes-Benz δεν θέλησε να υστερήσει σε κανένα από τα δύο, οπότε και θα βρίσκεται με ένα σημαντικό έκθεμα στο σταντ της σε αμφότερα.

Στο μεγάλο κινεζικό σαλόνι, η Στουτγάρδη θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο, που μας δίνει την επίσημη πρόγευση της επερχόμενης GLB. Η Mercedes-Benz ποστάρισε λοιπόν το τελευταίο teaser, όπου βλέπουμε μερικά τμήματα της καροσερί, όπως και σχήμα της πλευρικής γυάλινης επιφάνειας. Η νέα GLB θα ενσωματωθεί στην γκάμα των κόμπακτ SUV της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2019 και θα υποστηρίξει την GLA με μια πιο οικογενειακή έκφανση στην κατηγορία, καθ’ όσον θα μπορεί να υποστηρίξει 7θέσια καμπίνα. Όσον αφορά τη σιλουέτα της, ο πιο οικογενειακός προσανατολισμός επέβαλε ένα μάλλον ορθογώνιο σχήμα, μοιάζοντας κομμάτι με μια μικρή GLS.

Το τάιμινγκ μάλιστα όσον αφορά την κοψιά της κάθεται μια χαρά, καθώς το πιο μεγάλο από την γκάμα των SUV της γερμανικής εταιρείας θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο την επόμενη εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Η πρεμιέρα του στη χώρα του θείου Σαμ είναι λογική, μιας και το αυτοκίνητο προσβλέπει κατά προτεραιότητα στο καταναλωτικό κοινό της αμερικανικής αγοράς. Εμπορικό πεδίο, όπου θα αντιπαρατεθεί με ένα επίσης καινούργιο μοντέλο, την BMW X7.

Για τη νέα GLS η Mercedes-Benz δεν προχώρησε σε teaser, κάτι που θα ήταν μάλλον ανώφελο, καθώς επίσημες φωτογραφίες του αυτοκινήτου κυκλοφορούν ήδη στο web. Βλέποντάς την λοιπόν, ανακαλύπτουμε ένα look που δεν εκπλήσσει κανέναν, καθώς είναι κοντινό σε αυτό της επίσης νέας GLE –σε μεγέθυνση. 

Mercedes-Benz GLS 2019

Αν επιχειρούσαμε να εντοπίσουμε τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, θα λέγαμε ότι αυτές περιορίζονται στο καπό που «βουτάει» λιγότερο προς τα κάτω και την πιο κλασικού σχήματος πλευρική γυάλινη επιφάνεια που το πίσω μέρος της χωρίζεται με μια κολόνα αρκετά φαρδιά από το πίσω κρύσταλλο.

Περισσότερα από εβδομάδα με την επίσημη αποκάλυψη των δύο SUV της Mercedes-Benz

[Πηγή φωτογραφιών GLS, Germancarforum]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube