Mercedes-Benz: Επιβεβαίωση της EQB, της μελλοντικής ηλεκτρικής GLB

Mercedes-Benz: Επιβεβαίωση της EQB, της μελλοντικής ηλεκτρικής GLB

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε στο NYAS, την EQB, ένα κόμπακτ ηλεκτρικό SUV που θα προέρχεται από την μελλοντική GLB και θα λανσαριστεί το 2021.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Mercedes-Benz έχει πολλαπλασιάσει τις ανακοινώσεις της, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σπορ εκδόσεις των CLA και GLC και του «μαστόδοντου» GLS. Αλλά στη συνέντευξη Τύπου, ήταν μια μικρή φράση που κέντρισε την προσοχή μας.

Η Britta Seeger, μιλώντας για το μέλλον της GLB, δήλωσε ότι η Mercedes-Benz θα «λανσάρει ένα 100% ηλεκτρικό παράγωγό της, την EQB». Αυτό το κόμπακτ SUV «θα λανσαριστεί το 2021», χωρίς άλλη διευκρίνιση από μέρους της, αλλά αναμένεται με περίπου 500 km αυτονομία.

Στο περιθώριο αυτής της ανακοίνωσης, η Mercedes-Benz EQC εμφανίστηκε σε μια έκδοση-αφιέρωμα, την «Edition 1886». Ενσωματώνοντας στο όνομά της την ημερομηνία του πρώτου Benz στον κόσμο, το SUV απηχεί τη νέα ιστορική εκκίνηση της φίρμας, αυτή της ηλεκτρικής μετάβασης.

Και προς επίρρωση αυτού του νέου ξεκινήματος, η διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων της Mercedes-Benz επανέλαβε τον προγραμματισμό της Στουτγάρδης: Δέκα μοντέλα BEV στον κατάλογο της εταιρείας μέχρι το 2025 που θα αντιπροσωπεύουν μεταξύ του 15% και του 25% των πωλήσεων της φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube