Με τουλάχιστον 250 ίππους το Peugeot 308 GTI

Με τουλάχιστον 250 ίππους το Peugeot 308 GTI

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η «καυτή», GTI έκδοση του νέου Peugeot 308, βρίσκεται υπό εξέλιξη. Και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες θα αποδίδει γύρω στους 250 ίππους.

Αυτές είναι οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Peugeot 308 GTI, το οποίο αυτή την περίοδο δοκιμάζεται εντατικά από τους μηχανικούς της γαλλικής φίρμας, σε πάτρια εδάφη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αλλά και με όσα αφήνουν να φανούν οι πρώτες φωτογραφίες, το 308 GTI θα διαφέρει σχεδιαστικά από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τους μεγαλύτερους αεραγωγούς, συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις του γαλλικού μικρομεσαίου, ενώ διαφορετικό φυσικά θα είναι και το στήσιμο του αυτοκινήτου, με χαμηλωμένη ανάρτηση και μεγαλύτερους τροχούς.

Η ακριβής ιπποδύναμη του νέου γαλλικού GTI παραμένει κρυφή. Το σίγουρο είναι ότι κάτω από το μπροστινό καπό του θα βρίσκεται ο 1.600άρης τούρμπο κινητήρας που κινεί και το Peugeot RCZ R με την ισχύ του ελαφρά περιορισμένη. Νεότερες διαρροές από στελέχη της γαλλικής φίρμας αφήνουν να εννοηθεί ότι η ισχύς του 308 GTI δεν θα ξεπερνάει τους 250 ίππους, ώστε να μείνει χώρος και για την παρουσίαση μιας ακόμα ισχυρότερης έκδοσης με τα διακριτικά R, η οποία, όπως και το αντίστοιχο πρωτότυπο που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, θα έχει ισχύ 270 ίππων.

Η έκδοση παραγωγής του Peugeot 308 GTI θα παρουσιαστεί λογικά στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, με τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν στα μέσα του 2014.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube