Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το επόμενο Audi A4

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το επόμενο Audi A4

Η επόμενη γενιά του Audi A4 θα δώσει έμφαση στην τεχνολογία και την οικονομία.

Παρά το γεγονός ότι η προσοχή της κατηγορίας των πολυτελών οικογενειακών είναι στραμμένη στην επόμενη γενιά της Mercedes-Benz C-Class που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο, η Audi εξελίσσει πυρετωδώς την επόμενη γενιά του A4.

Η παρουσίασή του είναι προγραμματισμένη για τα μέσα του 2014 και σύμφωνα με αναφορές η εξωτερική του εμφάνιση θα είναι πιο σπορ και μυώδεις. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η «τρισδιάστατη» εξάγωνη μάσκα και τα φώτα τύπου LED, ενώ πίσω υπάρχει μια διακριτική ενσωματωμένη αεροτομή. Από πλευράς διαστάσεων, η επόμενη γενιά του A4 θα διαθέτει περίπου το ίδιο μήκος και πλάτος με την υπάρχουσα, αλλά το ύψος θα είναι ελαφρώς μειωμένο για χάρη της σχεδίασης.

Τα λιγοστά πράγματα που έχουν διαρρεύσει και αφορούν την καμπίνα, κάνουν λόγο για ύπαρξη του τελευταίας γενιάς συστήματος πολυμέσων MMI με χειριστήριο αφής, head up display και εσωτερικό καθρέφτη με παρουσίαση πληροφοριών.

Στους κινητήρες, φήμες θέλουν την βάση της γκάμας να καταλαμβάνουν δύο εκδόσεις του 1.4 CoD με ισχύ 122 και 180 ίππους. Ακόμα, μπορεί να προστεθεί μια βελτιωμένη έκδοση του 2.0 TFSI με απόδοση 225 ίππους, ενώ θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση με 2λιτρο TFSI θερμικό κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube