Mazda3: 20-30% μικρότερη κατανάλωση με τον Skyactiv-X

Mazda3: 20-30% μικρότερη κατανάλωση με τον Skyactiv-X

Ο βενζινοκινητήρας νέας τεχνολογίας θα κάνει πρεμιέρα στην αγορά της Ιαπωνίας το φθινόπωρο.

Η Mazda ανακοίνωσε πως το Mazda3 με τον βενζινοκινητήρα τεχνολογίας Skyactiv-X θα είναι 25% ακριβότερο από το αντίστοιχο μοντέλο με τον Skyactiv-G στην αγορά της Ιαπωνίας όπου θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο.

Να θυμίσουμε πως η τεχνολογία Skyactiv-X αφορά το σύστημα SCCI (Spark Controlled Compression Ignition, δηλαδή ελεγχόμενη έναυση με συμπίεση του μείγματος, αλλά και με σπινθήρα, συνδυάζοντας έτσι την οικονομία ενός κινητήρα ντίζελ με τις επιδόσεις και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων ενός βενζινοκινητήρα.

Ο Skyactiv-X θα είναι 20-30% πιο οικονομικός από τον Skyactiv-G ενώ θα προσφέρει 10% περισσότερη ροπή. Φήμες κάνουν λόγο για απόδοση 181 PS όμως η Mazda δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοτέρ.

Mazda3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Mazda3 [video]

Όπως δήλωσε ο Kota Beppu, υπεύθυνος μηχανικός της Mazda, ο Skyactiv-X εξελίχθηκε ως η ναυαρχίδα των κινητήρων της ιαπωνικής εταιρείας αφού συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τους Skyactiv-G (βενζίνη) και Skyactiv-D (πετρέλαιο).

Στόχος της Mazda είναι να επεκτείνει τη γκάμα της όπως και το εύρος τιμών στις οποίες προσφέρει τα μοντέλα της όπως αποκάλυψε ο CEO της φίρμας, Akira Marumoto.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube