Lotus Elise 20th Anniversary Special Edition

Lotus Elise 20th Anniversary Special Edition

Στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το 1995 η Lotus πρωτοπαρουσίασε ένα μικρό ρόουντστερ που την επανέφερε δυναμικά στο προσκήνιο.

Η βρετανική μάρκα γιορτάζει την 20ή επέτειο της Elise με μια έκδοση βασισμένη στην S Club Racer, την οποία και αντικαθιστά.

Ο υπερτροφοδοτούμενος 1.8 δεν έχει αλλαγές και αποδίδει 217 ίππους, επιταχύνοντας την 20th Anniversary Special Edition στα 0-100 km/h σε μόλις 4,6¨, με την τελική να αγγίζει τα 240 km/h.

Η επετειακή Elise είναι κατά 10 kg ελαφρύτερη σε σχέση με την S, ζυγίζοντας 914 kg, χάρη στις σφυρήλατες ζάντες και την κεντρική κονσόλα και τα ντυμένα με αλκαντάρα καθίσματα. Η μικρή Lotus διαθέτει επίσης λειτουργία sport, που βελτιώνει την απόκριση στο γκάζι και «χαλαρώνει» τα όρια επέμβασης του traction control.

Η νέα έκδοση διατίθεται σε τέσσερα χρώματα (μπλε, πράσινο, κίτρινο και ασημί), με τον διαχύτη, τους καθρέφτες και τις προστατευτικές μπάρες πίσω από τα καθίσματα σε μαύρο ματ.

Για τη Lotus, η Elise είναι το πιο εμπορικό της μοντέλο όλων των εποχών με σχεδόν 32.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Επίσης η πλατφόρμα της έχει χρησιμοποιηθεί στις Exige, Europa και 2-Eleven.

[Πηγή: Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube