Λιγότερο crossover το νέο Citroën C4 Cactus

Λιγότερο crossover το νέο Citroën C4 Cactus

Προκειμένου να αφήσει περισσότερο χώρο στα επερχόμενα Aircross, το επόμενο Cactus θα μοιάζει λιγότερο με crossover.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Auto Express, η Citroën θα προχωρήσει σε μια εκ πρώτης όψης περίεργη κίνηση.

Το να κάνει δηλαδή ένα μοντέλο της να μοιάζει περισσότερο με ένα συμβατικό χάτσμπακ και λιγότερο με crossover, τη στιγμή που όλοι μα όλοι κάνουν το αντίθετο.

Προφανώς όμως και τα αφεντικά της εταιρείας δεν τρελάθηκαν, απλώς στήνουν πιο σωστά τη γκάμα. Με την έλευση λοιπόν των νέων C3 Aircross και C5 Aircross, η εταιρεία έκρινε -και πολύ λογικά- ότι το Cactus θα μπορούσε να τους κλέψει αγοραστές και θέλησε να το αντιμετωπίσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρουσιάστηκε επίσημα το Citroën C3 Aircross [video]

Συγκεκριμένα, η Linda Jackson, CEO της εταιρείας δήλωσε: «Το C4 Cactus είναι έτοιμο να δεχτεί ένα φρεσκάρισμα και παράλληλα να εξελιχθεί ελαφρώς. Αυτό σημαίνει ότι θα ταιριάξει ακόμα καλύτερα στα νέα δεδομένα της γκάμας μας, χωρίς φυσικά να γίνει συμβατικό. Ξέρετε ότι στη Citroën δεν κάνουμε τίποτα συμβατικά».

Δεν αποκλείεται δηλαδή το Cactus να επωμιστεί τον κύριο όγκο των πωλήσεων της εταιρείας στην κατηγορία των μικρομεσαίων, όπου το συμβατικό C4 είναι πλέον γερασμένο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Citroën C5 Aircross [video]

Ίσως μάλιστα να το αντικαταστήσει και καθολικά, αφού ο επικεφαλής της στρατηγικής μοντέλων της Citroën, Xavier Peugeot, δήλωσε ξεκάθαρα ότι το νέο Cactus θα είναι χαμηλότερο και λιγότερο SUV. Σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο να μην έχει πλέον στάνταρ τα χαρακτηριστικά Airbumps, αφού η εταιρεία θέλει τα μοντέλα της να απαγκιστρωθούν από τέτοιου είδους παγιωμένες αντιλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Citroën C4 Cactus BlueHDi 100

«Από εδώ και πέρα τα Airbumps θα διατίθενται ανάλογα με το μοντέλο, την κατηγορία και την αγορά, ενώ στο άμεσο μέλλον η εταιρεία θα παρουσιάσει μοντέλα που θα πάνε παρακάτω το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Citroën C3 1.2 PureTech110 EAT6

Τέλος, μια πολύ σημαντική πληροφορία είναι ότι το νέο Cactus θα διαθέτει και τη νέα ανάρτηση της Citroën, Progressive Hydraulic Cushion, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία «ανακαλύπτει την άνεση από την αρχή».

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube