La Finale: Η τελευταία Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

La Finale: Η τελευταία Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες της 450ης και τελευταίας Bugatti Veyron που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, η οποία ονομάζεται La Finale.

Ο σχεδόν 10ετής κύκλος ζωής της Bugatti Veyron, μετά από το λανσάρισμα αμέτρητων ειδικών εκδόσεων και την κατάκτηση αρκετών ρεκόρ, κλείνει φέτος με την παρουσίαση της Grand Sport Vitesse La Finale.

Για να θυμίζει την πρώτη Veyron που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, η 450η εκδοχή της είναι κι αυτή βαμμένη με μαύρο και κόκκινο χρώμα. Ο συνδυασμός βέβαια είναι αντίθετος, με μαύρα εμπρός φτερά και πόρτες και κόκκινο στο υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ το ημιδιάφανο φινίρισμα αφήνει να φανεί η πλέξη των ανθρακονημάτων που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα τμήματά της.

Χρησιμοποιώντας αυτούσια τα μηχανικά μέρη της Grand Sport Vitesse, στη La Finale ο 8λιτρος W16 αποδίδει 1.200 PS και 153 kgm, και η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG εφτά σχέσεων. Για το 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 2,6’’, και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 408 km/h.

Δεν περίμενε κανείς η τελευταία Veyron παραγωγής να δυσκολευτεί να βρει αγοραστή, και πράγματι ο μελλοντικός της κάτοχος έχει ήδη βρεθεί. Όταν σβήσουν τα φώτα της Έκθεσης της Γενεύης, όπου η La Finale θα αποκαλυφθεί επίσημα, το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί στη Μ. Ανατολή.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube