To Kia GT θα κάνει 0-100 km/h σε 5,1” [video]

To Kia GT θα κάνει 0-100 km/h σε 5,1” [video]

Το νέο σπορ σεντάν Kia GT, που πρόκειται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, είναι το γρηγορότερο μοντέλο που έχει φτιάξει η κορεατική φίρμα.

Η επιχείρηση της Kia να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού γύρω από το νέο της σπορ σεντάν, το GT, συνεχίζεται με το δεύτερο επεισόδιο της σειράς The Curve Ahead.

Στο πρώτο επεισόδιο, είχαμε δει το επερχόμενο Kia GT να γυρίζει στο Nürburgring, για να δοθεί έμφαση στο ότι το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί εκεί, χωρίς ωστόσο να γίνεται κάποια αναφορά στον χρόνο που έχει πετύχει. Στο δεύτερο, που δημοσιεύτηκε εχτές, η Kia ανακοινώνει ότι πρόκειται για το γρηγορότερο αυτοκίνητο που έχει φορέσει ποτέ τα σήματά της. Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει ότι στόχος της εταιρίας είναι το GT να ολοκληρώνει τη μέτρηση 0-100 km/h σε 5,1”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Κia θέλει να γίνει πρότυπο στην οδική συμπεριφορά

Το ποιος κινητήρας χαρίζει αυτές τις επιδόσεις στο GT δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό επίσημα. Κάποιες φήμες λένε πως πρόκειται για μια έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου V6 των 3,3 lt που κινεί και μοντέλα της Genesis, με ισχύ που ίσως φτάνει τους 370 PS. Και άλλες, ότι θα φοράει έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο, με ισχύ μεταξύ 320 και 340 PS. Σίγουρα πάντως το GT θα είναι πισωκίνητο.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου μοντέλου, το οποίο έχει στόχο να ανταγωνιστεί σε σπορ χαρακτήρα μοντέλα όπως η Alfa Romeo Giulia, η BMW 3 Series και η Jaguar XE, θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο του Detroit Auto Show. Μάλιστα η Kia έχει φτιάξει και ένα site ειδικά για αυτό τον σκοπό, στο οποίο τρέχει ήδη μια αντίστροφη μέτρηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube