KIA: Έρχεται το νέο κόμπακτ crossover [video]

KIA: Έρχεται το νέο κόμπακτ crossover [video]

Με ταχείς ρυθμούς επεκτείνει τη γκάμα της η κορεατική μάρκα.

Στην κατηγορία των μικρών SUV μπαίνει η KIA με ένα νέο μοντέλο που θα έχει και υβριδική έκδοση.

Μια πρώτη γεύση του είχαμε πάρει από το concept Niro που είχε παρουσιαστεί το 2013 και, όπως είχε σχολιάσει τότε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, θα έμπαινε στην παραγωγή «σε δύο χρόνια».

Με μήκος 4.185 mm, πλάτος 1.850 mm και ύψος 1.558 mm τοποθετείται ακριβώς στην καρδιά της κατηγορίας στην οποία θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τα Nissan Juke, Opel Mokka, Fiat 500X και Honda HR-V.

Σχεδιασμένο στο ευρωπαϊκό κέντρο της KIA που εδράζεται στη Φρακνφούρτη, το Niro απευθύνεται, σύμφωνα με τον επικεφαλή του πρότζεκτ, Gregory Guillame, «στο κοινό της κατηγορίας που αναζητά ολοένα και περισσότερο ένα κόμπακτ μοντέλο με ξεχωριστό χαρακτήρα».

Εξυπακούεται πως η έκδοση παραγωγής δεν θα έχει τις κάθετα ανοιγόμενε ς πόρτες ή τις 20άρες ζάντες του concept, ωστόσο το design, ιδίως στο εμπρός μέρος, δεν θα διαφοροποιείται αισθητά.

Το Niro φορούσε έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη T-GDi με 160 PS που συνδυαζόταν με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα 45 PS που κινούσε τους πίσω τροχούς.

Η γκάμα των μοτέρ στο μικρό SUV που θα παρουσιαστεί φέτος, ενδεχομένως τον Σεπτέμβρη στην ΙΑΑ, θα ξεκινά λογικά από τον 1.2 T-GDi της σειράς Kappa και πληροφορίες αναφέρουν πως θα περιλαμβάνει, εκτός από τον 1.6 τούρμπο που σε άλλα μοντέλα αποδίδει 186 PS, και έκδοση με το υβριδικό σύστημα κίνησης του Niro.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube