Kia Cee’d: Νέος 3κύλινδρος τούρμπο 1.0 lt, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και έκδοση GT Line

Kia Cee’d: Νέος 3κύλινδρος τούρμπο 1.0 lt, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και έκδοση GT Line

Με το ανανεωμένο Cee'd, η Kia «παίζει» επιθετικά στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών.

Το νέο Cee’d, που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη, δεν θα είναι ένα απλό facelift αλλά θα έχει πολλές αλλαγές.

Η πρώτη είναι η προσθήκη ενός καινούργιου 3κύλινδρου turbo κινητήρα “T-GDi” ενός λίτρου, του πρώτου μιας σειράς νέων μοτέρ που θα προστεθούν στη γκάμα της Kia για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο 1.0 T-GDi αποδίδει 120 ίππους και 17,4 kgm ροπής και έχει μικρότερες εκπομπές CO2 από τον υπάρχοντα 1.6 GDI. Επίσης, διαθέτει ως στάνταρ το σύστημα start-stop ISG, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων, καθώς και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, που μελλοντικά θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της Kia, έχει εξελιχθεί από την ίδια την εταιρεία και έχει σύστημα άμεσου ψεκασμού, βελτιωμένη ψύξη και ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής για να είναι πιο «πράσινος» και κόμπακτ σε διαστάσεις, προσφέροντας ταυτόχρονα άμεση απόκριση στο γκάζι.

Η δεύτερη προσθήκη είναι αυτή ενός νέου ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DCT) επτά σχέσεων. Όπως και το μοτέρ, έχει σχεδιαστεί in-house από την ίδια την Kia, είναι ικανό να διαχειριστεί μέχρι 30 kgm ροπής και προσφέρει σπορ αίσθηση στη χειροκίνητη λειτουργία και ομαλές αλλαγές στην αυτόματη.

Αρχικά θα συνδυάζεται με τον ντίζελ CRDi των 1.6 λίτρων ο οποίος επίσης αναβαθμίστηκε, αποδίδοντας 133 PS και 28,8 kgm έναντι 128 και 26,7 αντίστοιχα. Αργότερα, το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της μάρκας, βελτιώνοντας τόσο τις επιδόσεις όσο και την κατανάλωση.

Τέλος, η Kia λανσάρει ένα νέο επίπεδο εξοπλισμού με την ονομασία GT Line που θα διατίθεται και στις τρεις εκδόσεις αμαξώματος, ήτοι το πεντάθυρο Cee’d, το τρίθυρο pro_Cee’d και το station Cee’d Sportwagon.

Το «πακέτο» αυτό ουσιαστικά φέρνει το σπορ look του κορυφαίου GT των 204 ίππων και στις υπόλοιπες εκδόσεις, με τους ίδιους προφυλακτήρες, τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED, τις διπλές εξατμίσεις και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Το ίδιο ισχύει και στην καμπίνα, που διαθέτει τις τρίχρωμες επενδύσεις σε γκρι, λευκό και μαύρο, το σπορ δερμάτινο τιμόνι, τα αλουμινένια πεντάλ και το φινίρισμα της κεντρικής κονσόλας του GT.

To Cee’d GT Line θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη μέσα στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς και θα καλύπτεται από την επταετή εγγύηση που προσφέρει η Kia σε όλα τα μοντέλα της.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube