Καθυστερεί η πρεμιέρα του νέου VW Golf

Καθυστερεί η πρεμιέρα του νέου VW Golf

Η εμπορική πορεία του μοντέλου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020

Η Volkswagen θα καθυστερήσει την εμπορική πρεμιέρα της νέας 8ης γενιάς του Golf μέχρι τις αρχές του 2020 σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Είναι γνωστό πως το νέο Golf θα έχει ένα πλήρως ψηφιακό cockpit με έμφαση στη συνδεσιμότητα. Φήμες κάνουν λόγω για τεχνικά προβλήματα που καθυστερούν την πρεμιέρα του μοντέλου όμως η επίσημη εκδοχή της Volkswagen είναι πως το Golf θα βγει στην αγορά με το νέο έτος ώστε να αποφύγει την περίοδο πριν τις γιορτές που οι πωλήσεις των αυτοκινήτων παρουσιάζουν πτώση.

Ο Juergen Stackmann, υπεύθυνος marketing και πωλήσεων της VW δήλωσε στο Automotive News Europe: "Πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να βγούμε στην αγορά στις αρχές του νέου έτους με επιθετική στρατηγική. Αυτό δεν έχει να κάνει με την παραγωγή. Είναι μια απόφαση σχετική με τις πωλήσεις καθώς δεν είναι λογικό να παρουσιάζεις αυτοκίνητα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν κανένας δεν δίνει σημασία"

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Nέο Volkswagen Golf: Νέες φωτογραφίες απ’όλες τις γωνίες

Στόχος της Volkswagen ήταν να παρουσιάσει το νέο Golf στην έκθεση Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2019, μαζί με την έκδοση παραγωγής του ηλεκτροκίνητου I.D. όμως το νέο πλάνο της εταιρείας θέλει το Golf να παρουσιάζεται λίγο αργότερα, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν μέσα στο 2020.

Οι πωλήσεις της σημερινής γενιάς του Golf για το 2018 σημείωσαν πτώση 10% στις 415.782 μονάδες σύμφωνα με την έρευνα της JATO Dynamics, ενώ οι πωλήσεις του ηλεκτρικού e-Golf αυξήθηκαν κατά 38% στις 29.972 μονάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube