Κατασκοπεία: Αυτό είναι το νέο Golf; [videos]

Κατασκοπεία: Αυτό είναι το νέο Golf; [videos]

Μαγνητοσκοπήθηκε στη Ν. Αφρική να κάνει δοκιμές χωρίς καθόλου καμουφλάζ.

Το Volkswagen Golf της 8ης γενιάς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης και ήδη η VW έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα σκίτσο με τις βασικές γραμμές του.

Δικαιολογείται λοιπόν, κατά κάποιον τρόπο, να κυκλοφορεί στους δρόμους μιας μακρινής χώρας σαν τη Ν. Αφρική, χωρίς καμουφλάζ, αφού εκεί μπορεί να είναι πιο πιθανό να περάσει απαρατήρητο. Άλλωστε, όπως γίνεται παραδοσιακά με το Golf, τα μοντέλα διαδοχικών γενεών μοιάζουν πολύ μεταξύ τους κι ένας άσχετος ή ανυποψίαστος παρατηρητής μπορεί κάλλιστα να μην τα ξεχωρίσει.

Κρίνοντας από το σχήμα των εμπρός φώτων, που μοιάζει με εκείνο του επίσημου σκίτσου, το βυσσινί Golf στα δύο ερασιτεχνικά βίντεο μπορεί όντως να είναι το VIII, αφού φαίνεται να έχει και διαφορετικό πίσω μέρος, ακολουθώντας γενικά τη σχεδιαστική κατεύθυνση του νέου Polo. Φοράει και μεγάλους τροχούς γνωστής σχεδίασης, πιθανότατα 19 ή και 20 ιντσών, οπότε πρέπει να πρόκειται για πρωτότυπο δοκιμών του νέου GTI ή R.

Την εκδοχή ότι είναι το νέο Golf ενισχύει και το γεγονός ότι, όταν το αυτοκίνητο με την κάμερα επιχειρεί να το πλησιάσει, το προσπερνά και του κόβει το δρόμο ένα άλλο αυτοκίνητο του VW Group, που μοιάζει με Skoda Karoq όμως δεν έχει διακριτικά ούτε κανονικές πινακίδες, αλλά κάτι πρόχειρο πίσω από το τζάμι.

Από την άλλη, δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορούν τα «μουλάρια» εξέλιξης ακαμουφλάριστα, και κάποιος δύσπιστος Θωμάς μπορεί να πει πως πρόκειται για Golf VII με εξατομικευμένο bodykit ή και για βίντεο επεξεργασμένο σε υπολογιστή. Εμείς αμφιβάλλουμε, αλλά εσείς θα κρίνετε.

Άλλωστε, κοντός ψαλμός αλληλούια, αφού το Golf VIII θα μπει σε κανονική παραγωγή τον Ιούνιο και θα παρουσιαστεί επίσημα προς το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού. Οι πληροφορίες λένε ότι θα έχει λίγο μακρύτερο μεταξόνιο, για πιο ευρύχωρο εσωτερικό, συστήματα κίνησης mild hybrid 48V και βέβαια όλα τα τελευταία ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, αρωγής του οδηγού και ημιαυτόνομης οδήγησης.

[Πηγή: Tuned Automotive Magazine μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube