Το καλοκαίρι έτοιμο το μικρό SUV της Jaguar

Το καλοκαίρι έτοιμο το μικρό SUV της Jaguar

Ο νέος παίκτης στα premium κόμπακτ SUV θα ονομάζεται E-Pace, ετοιμάζεται πυρετωδώς και θα είναι έτοιμος νωρίς το καλοκαίρι.

Είναι ήδη γνωστό ότι μετά την τεράστια επιτυχία της F-Pace, η Jaguar έχει σκοπό να παρουσιάσει κι ένα ακόμα, μικρότερο, SUV.

Έχουμε εξάλλου δει αρκετές φορές μέχρι σήμερα κατασκοπευτικό υλικό με «μουλάρια» δοκιμών του νέου μοντέλου. Ωστόσο τώρα είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε με το αμάξωμά του, και μάλιστα σε φάση πολύ προχωρημένων δοκιμών.

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται E-Pace και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι, για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Audi Q3, τη BMW X1 και τη Mercedes-Benz GLA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεχίζονται οι δοκιμές του μικρού SUV της Jaguar

Όπως έχει αναφερθεί ξανά, η E-Pace θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα των Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, κάτι που σημαίνει εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα και τετρακίνηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη. Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα θα κατασκευάζεται και στο ίδιο εργοστάσιο με το Evoque, από το οποίο αναμένεται λίγο ακριβότερο. Για τη χώρα μας, αυτό σημαίνει λίγο κάτω από τα 50.000 ευρώ για μια 4κίνητη έκδοση με το 2λιτρο ντίζελ Ingenium κινητήρα των 150 ίππων.

Οι αναλογίες του αμαξώματος νέου μοντέλου αναμένεται να ακολουθήσουν τη λογική της F-Pace, που αυτή τη στιγμή είναι το best-seller της εταιρείας.

Τα δύο νέα στοιχεία που ουσιαστικά θα φέρει η E-Pace στη Jaguar, είναι αφενός το νέο σύστημα infotainment Incontrol Touch Pad Pro, αφετέρου η συνολική ποιοτική αναβάθμιση της καμπίνας που θα δείξει το δρόμο και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Jaguar F-Pace 3.0 TDV6 S

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι με δεδομένη τη συνεχή αύξηση της δημοτικότητας της κατηγορίας των κόμπακτ premium SUV, επέρχεται μια πραγματική έκρηξη των πωλήσεων της Jaguar.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube