Και σπορ έκδοση R για το νέο VW Tiguan Coupe

Και σπορ έκδοση R για το νέο VW Tiguan Coupe

Λίγες εβδομάδες πριν την αποκάλυψη του νέου Tiguan, η Volkswagen προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το μέλλον του SUV της που περιλαμβάνει πολλές και ξεχωριστές εκδόσεις.

Η νέα γενιά του VW Tiguan θα αποκαλυφθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης, σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, αλλά οι αποκαλύψεις για το μεσαίο SUV δεν θα σταματήσουν εκεί καθώς η γερμανική φίρμα σκοπεύει να εμπλουτίσει τη γκάμα του και με άλλες εκδόσεις αμαξώματος.

Η πρώτη απ’ αυτές τις εκδόσεις θα είναι μια με μακρύτερο μεταξόνιο που θα επιτρέπει να φιλοξενηθούν στην καμπίνα του νέου Tiguan έως και επτά επιβάτες. Η έκδοση αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί λίγους μήνες αργότερα από την στάνταρ, πιθανότατα στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον ερχόμενο Ιανουάριο, και θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο μισό του 2016.

Η δεύτερη και ίσως πιο ενδιαφέρουσα στιλιστικά έκδοση που θα ακολουθήσει θα είναι η κουπέ! Πρόκειται ουσιαστικά για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Cross Coupe GTE που είδαμε στις αρχές του χρόνου. Ένα Tiguan με πιο χαμηλή γραμμή της οροφής και πιο σπορ στοιχεία, που θα βάλει την VW στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV επιδόσεων και να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Χ4 της BMW.

Μάλιστα, για να υποστηρίξει το χαρακτηρισμό «επιδόσεων» η γερμανική φίρμα σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα του κουπέ Tiguan και μια έκδοση που θα φέρει το λογότυπο «R». Η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να εφοδιάζεται με τον γνωστό 2λιτρο TSI βενζινοκινητήρα ο οποίος θα φέρει παρόμοιες ρυθμίσεις με το Golf R και θα αποδίδει περισσότερα από 300 PS.

Θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης με πολύδισκο συμπλέκτη τύπου Haldex και με το γνωστό 6τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο της εταιρείας DSG. Οι επιδόσεις του αναμένεται να πλησιάζουν αυτές του Golf R Estate, οπότε αναμένουμε έναν χρόνο κοντά στα 5’’ για το 0-100 km/h.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της VW, το κουπέ Tiguan θα παρουσιαστεί και θα λανσαριστεί στην αγορά στα μέσα του 2017, ενώ η γρήγορή έκδοση R που θα κληθεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Mercedes GLA45 AMG και το Audi RS Q3, θα ακολουθήσει το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube