Πρώτη φωτογραφία του νέου μεγάλου SUV της SEAT, του Taracco

Πρώτη φωτογραφία του νέου μεγάλου SUV της SEAT, του Taracco

Στη δημοσιότητα η πρώτη εικόνα του νέου 7θέσιου SUV της SEAT που απέκτησε όνομα μετά από ψηφοφορία ανάμεσα σε περισσότερους από 146.000 φίλους της μάρκας.

Η SEAT θα λανσάρει προς το τέλος της χρονιάς το τρίτο της SUV μετά τα Ateca και Arona. Το νέο SEAT Tarraco βασίζεται στην MQB A2 πλατφόρμα του VW group, και θα διατίθεται σε 7θέσια έκδοση, όντας ευθέως ανταγωνιστικό στο Skoda Kodiak.

Για να ονοματοδοτήσει το νέο της μοντέλο η SEAT κάλεσε τους φίλους της ανά τον κόσμο να προτείνουν το όνομα που θα ήθελαν να φέρει αυτό, μέσα από μια διαδικτυακή ψηφοφορία, στην οποία πήραν τελικά μέρος πάνω από 146.000 άτομα από 134 διαφορετικές χώρες.

Τελικά το όνομα που κέρδισε είναι το Taracco που είναι η παλαιά ονομασία της πόλης Tarragona, πόλη η οποία είναι ο αρχαιότερος ρωμαϊκός οικισμός της Ιβηρικής. Τα υπόλοιπα ονόματα που έφτασαν στην τελική διαδικασία επιλογής ήταν τα: Alboran (το δυτικότερο μέρος της Μεσογείου), Aranda (πρωτεύουσα του νομού Ribera del Duero, γνωστού για την παραγωγή κρασιού) και Avila ( η υψηλότερη πρωτεύουσα της επαρχίας στην Ισπανία).

Το όνομα Tarraco έλαβε το 35,52% των ψήφων με το Avila να παίρνει το 28,74%, το Aranda το 26,91% των ψήφων και το Alboran το 8.83%.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η SEAT βάζει σε… δημόσια διαβούλευση την ονοματοδοσία ενός αυτοκινήτου της. Το πρώτο της αυτοκίνητο του οποίου το όνομα προέκυψε μέσα από μια τέτοια διαδικασία ήταν το Ronda, το 1982.

Την ίδια στιγμή η SEAT έχει δώσει σε πολλά από τα αυτοκίνητά της ονόματα ισπανικών πόλεων. Να θυμίσουμε τα Malaga, Marbella, Ibiza, Cordoba, Ιnca, Toledo, Leon, Alhambra, Altea, Arosa, Arona και Ateca.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube