Και επισήμως Chiron η νέα Bugatti

Και επισήμως Chiron η νέα Bugatti

Η Bugatti επιβεβαίωσε το όνομα Chiron για το νέο της hypercar και ότι θα κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη

Η Bugatti ανακοίνωσε ότι η αντικαταστάτρια της Veyron θα ονομάζεται όντως Chiron και θα κάνει το επίσημο παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όπως είχαμε αναφέρει παλιότερα, το νέο όνομα του hypercar της Bugatti αποτελεί φόρο τιμής στον Louis Chiron, οδηγό αγώνων και εξελικτή της εταιρείας τις δεκαετίες του ’20 και του ’30. H Bugatti υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Chiron ήταν ο καλύτερος οδηγός αγώνων της εποχής του και το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της εταιρείας περισσότερο από κάθε άλλου αντίστοιχου οδηγού.

Η Bugatti περιγράφει τη νέα Chiron ως ένα από τα ισχυρότερα, ταχύτερα και πιο πολυτελή αυτοκίνητα μεταξύ των πιο αποκλειστικών σπόρτσκαρ. Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο ότι σχεδόν το ένα πέμπτο της περιορισμένης παραγωγής της έχει προπωληθεί με τουλάχιστον 100 πελάτες να έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή ή και το σύνολο της εκτιμώμενης τιμής αγοράς των δύο εκατομμυρίων ευρώ για καπάρο.

Το νέο hypercar της Bugatti βρίσκεται ήδη στο στάδιο των τελικών δοκιμών με τα λιγοστά πρωτότυπά του να εκτελούν δοκιμές στο δρόμο και υπό διάφορες κλιματολογικές συνθήκες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μικρορυθμίσεις. Δοκιμές που κρίθηκαν απαραίτητες, προκειμένου η Chiron να είναι «σημαντικά καλύτερη» από την απελθούσα Veyron, όπως ανέφερε ο πρόεδρος τα εταιρείας Wolfgang Dürheimer.

Τεχνικές πληροφορίες δεν υπάρχουν επισήμως, αλλά σύμφωνα με διαρροές και πηγές που πρόσκεινται στην Bugatti και είναι κοντά στα πράγματα αποκαλύπτουν σχετικά με το μοτέρ ότι αυτό αποτελεί μια εξέλιξη του 8λιτρου 4τούρμπινου μοτέρ W16 της τελευταίας με απόδοση 1.500 PS και 152,9 kgm. Η επιβεβαίωση των αριθμών αυτών που ήταν γνωστοί εδώ και καιρό ήρθε από μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Dubai, στο πρόσφατο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Εμιράτου, στο ξενοδοχείο St. Regis.

Το θηριώδες μοτέρ, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεργάζεται με ένα 7άρι διπλοσύμπλεκτο σασμάν, συνδυασμός που θα καθιστά τη Chiron ικανή για σπριντ 0-100 km/h σε μόλις 2,3”. Αλλά τα πιο εντυπωσιακά νούμερο αφορούν την επιτάχυνση 0-300 km/h που θα είναι κάτω από τα 15 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου που θα αγγίζει τα 500 km/h!

Η νέα Bugatti θα πατά σε ζάντες των 20” εμπρός και των 21” πίσω που θα φορούν λάστιχα Michelin Pilot Sport PAX, ενώ την επιβράδυνση του αυτοκινήτου θα αναλαμβάνουν δισκόφρενα με διάμετρο δίσκων 420 mm εμπρός και 400 mm πίσω. Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι ότι την ψύξη της νέας Bugatti Chiron έχουν αναλάβει 15 διαφορετικά ψυγεία, στη θέση των δέκα που είχε η Veyron.

Η παραγωγή του νέου hypercar της Bugatti, όπως είπαμε θα περιοριστεί σε 500 αυτοκίνητα και πολύ πιθανόν σε αυτό το νούμερο να περιλαμβάνονται και τα κομμάτια της Chiron Targa που θα λανσαριστεί το 2018.

[Πηγή φωτογραφίας Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube