Jaguar XJR575 και συνέντευξη στα 300! [video]

Jaguar XJR575 και συνέντευξη στα 300! [video]

Σκηνοθεσία, ξε-σκηνοθεσία, κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι πρόκειται για ένα ευφάνταστο τρόπο να υπογραμμιστεί ότι η XJR575 πιάνει τα 300.

H πιο ισχυρή και η ταχύτερη μπερλίνα της Jaguar από χτες είναι και επίσημα γεγονός, ακούει στο όνομα XJR575 και σε μεταφέρει, είτε έχεις το τιμόνι στα χέρια είτε απολαμβάνεις την άνεση στο πίσω κάθισμα, με συγκλονιστικές ταχύτητες.

Όπως λέει και το όνομά της, η XJR575 αποδίδει 575 PS από το 5λιτρο κομπρεσοράτο μοτέρ V8, το ίδιο που φορά και η F-type SVR. Όσο για τα υπόλοιπα νούμερα, η μεγάλη βρετανική μπερλίνα χρειάζεται 4,4” για το σπριντ των 0-100 km/h και πιάνει την τελική της, τα 300 km/h, σε 44” καθώς μας δείχνει το video και μάλιστα με τρία άτομα στην καμπίνα.

Τα τρία άτομα προφανώς και φιλοξενήθηκαν στο σαλόνι της XJR575 για να μας δείξει η Jaguar πόσο εύκολα και άνετα αισθάνεται κάποιος στην καμπίνα της με το αυτοκίνητο υπό πλήρη επιτάχυνση. Για το επικοινωνιακό αυτό video επιστρατεύτηκε ο Wayne Burgess, επικεφαλής του Design Studio της Jaguar, που κάθισε στο πίσω κάθισμα με την Amanda Stretton, δημοσιογράφο και οδηγό αγώνων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Jaguar E-Pace 2018 [videos]

Η νέα έκδοση R της XJαποτελεί μέρος της ανανέωσης όλης της γκάμας του μοντέλου, που θα αντικατασταθεί από μια νέα γενιά το 2019 που θα περιλαμβάνει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Όσον αφορά όμως την φρέσκια R, πατά στο στάνταρ μεταξόνιο των XJ Series, έχει ειδικά μελετημένο αεροδυναμικό κιτ με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, διπλές σχάρες εξαερισμού στο καπό, πιο φαρδιά πλευρικά μαρσπιέ, αναδυόμενη πίσω πτέρυγα, επαναρρυθμισμένη ανάρτηση, ενισχυμένα φρένα και τροχούς 20”.

Κατά τα λοιπά, όλες οι XJ θα έχουν εμπρός φώτα τύπου LED, νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με οθόνη 10” και δυνατότητα 4G wi-fi, καθώς και εμπλουτισμένη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Όσο για την XJR575, η ταπετσαρία είναι δερμάτινη καπιτονέ με τους λογότυπους «575» στα επίκαιρα σημεία.

[Πηγή Jaguar μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube