Jaguar: Νέα έκδοση κινητήρα βενζίνης για τις XE, XF και F-Pace

Jaguar: Νέα έκδοση κινητήρα βενζίνης για τις XE, XF και F-Pace

Ο δίλιτρος 4κύλινδρος Ingenium των 300 ίππων εφοδιάζει πλέον την συγκεκριμένη τριάδα μοντέλων της Jaguar.

Η Jaguar παρουσίασε σήμερα μία νέα έκδοση βενζινοκινητήρα για τις XE, XF και F-Pace, με τον δίλιτρο Ingenium να αποδίδει 300 ίππους και 40,8 kgm ροπή.

Οι επιδόσεις από στάση που ανακοινώνει η βρετανική φίρμα και για τα τρία μοντέλα είναι πολύ καλές, σημειώνοντας 0-100 km/h για την XE σε 5,5” (6,9 lt/100 km και 157 gr/km CO2), για την XF σε 5,6” (7,2 lt/100 km και 163 gr/km CO2) και την F-Pace σε 6,0” με μέση κατανάλωση καυσίμου 7,7 lt/100 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XE 2.0 I4D 180

Η συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8άρι αυτόματο σασμάν της ZF και συμπληρώνει τη νέα βενζινοκίνητη γκάμα των μοντέλων που περιλαμβάνει και τις εκδόσεις με τους 200 και τους 250 ίππους. Πρόσφατα βέβαια προστέθηκε στη γκάμα και μία νέα πετρελαιοκίνητη έκδοση με δίλιτρο 4κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 240 ίππων.

Επιπλέον, στην λίστα εξοπλισμού των XE και XF προστέθηκε δυνατότητα ανοίγματος του πορτμπαγκάζ με μια απλή κίνηση του ποδιού, ενώ το Configurable Dynamics επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει τη λειτουργία του κιβώτιου, την απόκριση του γκαζιού και το βάρος του τιμονιού, ανάλογα με τα γούστα του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar F-Pace 3.0 TDV6 S

Τέλος, η εμπορική διάθεση της νέας έκδοσης κινητήρα των τριών μοντέλων της Jaguar θα ξεκινήσει άμεσα.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube