Ηλεκτροκίνητο SUV από τη Fisker

Ηλεκτροκίνητο SUV από τη Fisker

Στην παραγωγή το 2021 με τιμή κάτω από $40.000.

Η Fisker Inc δημοσίευσε την πρώτη εικόνα του νέου της μοντέλου, ενός ηλεκτροκίνητου SUV το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με τιμή κάτω από $40.000.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τετρακίνητο SUV που θα παράγεται στις Η.Π.Α., θα έχει μπαταρία 80kWh που θα του χαρίζει αυτονομία κοντά στα 482km, και δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα). Επιπλέον, το πρώτο SUV της Fisker Inc. θα έχει μια μεγάλη αναδιπλούμενη οροφή που θα ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού και δεν θα επηρεάζει την ακαμψία του.

Όπως βλέπουμε από το πρώτο σκίτσο, το SUV της Fisker ξεχωρίζει από τα λεπτά φωτιστικά σώματα, την μεγάλη εισαγωγή αέρα στον επιβλητικό εμπρός προφυλακτήρα και τη σχετικά μικρή απόσταση από το έδαφος.

To ηλεκτροκίνητο Fisker E-motion που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2016, αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά από το νέο SUV καθώς η εταιρεία αναθεώρησε τα αρχικά της σχέδια που ήθελαν μια έκδοση παραγωγής του μέσα στο 2019. Ο λόγος της καθυστέρησης έχει να κάνει με την προηγμένη τεχνολογία μπαταριών του η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο εξέλιξης.

Να διευκρινίσουμε πως η Fisker Inc δεν έχει καμία σχέση με την Karma Automotive η οποία μέχρι πρότινος παρήγαγε το Karma Revero - την εξέλιξη του Karma της παλαιότερης Fisker Automotive (2007-2014) - καθώς είναι μια εντελώς διαφορετική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Henrik Fisker το 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube