Πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover από τη Nissan μέσα στη χρονιά

Πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover από τη Nissan μέσα στη χρονιά

Η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει ένα πρωτότυπο που σκοπό έχει να προετοιμάσει το έδαφος για ένα ηλεκτρικό crossover.

Το Vmotion 3.0 όπως θα ονομάζεται το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2017 και θα εκπροσωπεί και τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής Intelligent Mobility της εταιρείας.

Ο πρώτος είναι η ηλεκτροκίνηση, ο δεύτερος η αυτόνομη οδήγηση και ο τρίτος η on-the-go συνδεσιμότητα. Αυτές τις πληροφορίες έδωσαν οι άνθρωποι της εταιρείας μιλώντας για το συγκεκριμένο project στο πρόσφατο σαλόνι της Σαγκάης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Nissan αποκαλύπτει το Vmotion 2.0 [video]

Το πρωτότυπο θα αποτελέσει ουσιαστικά τον πνευματικό διάδοχο του Vmotion 2.0 που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο στο σαλόνι του Ντιτρόιτ και αποτέλεσε μια σχεδιαστική άσκηση για τα μελλοντικά σεντάν της εταιρείας.

Το Vmotion 3.0, θα είναι σίγουρα ηλεκτρικό σύμφωνα με τους ανθρώπους της Nissan και μάλιστα με ιδιαίτερα στοιχεία στη σχεδίασή του, τα οποία θα προκύπτουν και από την ελευθερία που δίνουν τα περιορισμένα μηχανικά μέρη ενός τέτοιου μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλεκτρικό πρωτότυπο του νέου Juke τον Οκτώβριο

Το νέο αυτό πρωτότυπο δεν αποκλείεται να αποτελέσει και τον προπομπό της νέας γενιάς του Juke για το οποίο υπάρχουν φήμες ότι θα παρουσιαστεί σε ηλεκτρική μορφή, ωστόσο είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δώσει τις κατευθύνσεις για το ηλεκτρικό crossover στο οποίο η εταιρεία έχει εστιάσει τελευταία, όποιο κι εάν είναι αυτό.

«Τα crossover είναι μέρος του DNA μας και το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο θα έχει όλες τις τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility», δηλώνει η εταιρεία.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube