Το ηλεκτρικό Bollinger B1 έχει ήδη 6.000 υποψήφιους πελάτες [video]

Το ηλεκτρικό Bollinger B1 έχει ήδη 6.000 υποψήφιους πελάτες [video]

Αν αναρωτιέστε ποιος ενδιαφέρεται για ένα πανίσχυρο, ηλεκτρικό τζιπάκι με παλιομοδίτικη εμφάνιση από μια άγνωστη εταιρία, η απάντηση είναι «πολλοί».

Είναι εξαιρετικά απίθανο να γνωρίζετε ήδη την Bollinger, μια αμερικανική εταιρία που ιδρύθηκε με σκοπό να φτιάξει το πρώτο ηλεκτρικό εκτός δρόμου όχημα του πλανήτη.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Bollinger B1, και παρότι τα σωθικά του δείχνουν το μέλλον, η εμφάνισή του παραπέμπει σίγουρα στο παρελθόν. Το τετραγωνισμένο αμάξωμά του έχει στοιχεία από μοντέλα όπως το Land Rover Defender και τα Hummer. Το μήκος του είναι μόλις 3,81 m, με μεγάλο πλάτος που αγγίζει το 1,94 m. Η απόσταση από το έδαφος ξεπερνά τους 39 πόντους (!) και σε συνδυασμό με τις τεράστιες γωνίες προσέγγισης, ράμπας, αναχώρησης που φτάνουν τις 56, 33 και 53 μοίρες, αντίστοιχα, υπόσχεται κορυφαίες ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου. Άλλωστε έχει και διαφορικά που κλειδώνουν, αλλά και υποπολλαπλασιασμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το φθηνότερο ηλεκτρικό του κόσμου από την Dacia; [video]

Για την κίνησή του φροντίζουν ηλεκτρικά μοτέρ εμπρός και πίσω, τα οποία αποδίδουν συνολικά 360 PS και 65,3 kgm. Για την επιτάχυνση 0-60 mph (0-96 km/h) χρειάζεται μόλις… 4,5ʺ, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 204 km/h. Θα διατίθεται με μικρή η μεγάλη μπαταρία, 60 ή 100 kWh, με εκτιμώμενη αυτονομία τα 190 ή 320 km, αντίστοιχα. Το Bollinger B1 ζυγίζει 1.760 kg, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει ή να φορτωθεί με έως και 2.800 kg. Το πίσω κάθισμα μπορεί να αφαιρεθεί, έτσι ώστε να μετατραπεί σε pick-up,

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Bollinger B1 είναι ότι κάτω από το εμπρός καπό δεν υπάρχει… τίποτα, αφού το ηλεκτρικό μοτέρ είναι πολύ μικρό, και τοποθετημένο αρκετά χαμηλά. Οπότε και στο εμπρός μέρος υπάρχει αποθηκευτικός χώρος. Μάλιστα, χάρη στην ανυπαρξία κεντρικού τούνελ αλλά και του επιλογέα ταχυτήτων ενός συμβατικού αυτοκινήτου, μπορούν να φορτωθούν αντικείμενα με μήκος έως και… 3,65 m, δηλαδή σχεδόν όσο ολόκληρο το αυτοκίνητο.



Ήδη λοιπόν, έχουν βρεθεί 6.000 άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται για το Bollinger B1. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Η Bollinger δεν έχει ανακοινώσει καν την τιμή του. Θα το κάνει αργότερα μέσα στη χρονιά, και τότε θα αρχίσει να συγκεντρώνει προκαταβολές, ύψους $1.000, από όσους πράγματι θέλουν να το αποκτήσουν.

[Πηγές: InsideEVs, Bollinger Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube