Η τελευταία μπροστομήχανη “Vette”

Η τελευταία μπροστομήχανη “Vette”

Η επερχόμενη Chevrolet Corvette ZR1 θα είναι ένα καθαρόαιμο track day car με ανάλογα χαρακτηριστικά και ισχύ πάνω από 700 ίππους.

Η ZR1 θα είναι η ταχύτερη Chevrolet Corvette που κατασκευάστηκε ποτέ, θα έχει τουλάχιστον 700 ίππους, μεγάλη σταθερή αεροτομή και φουσκωμένο καπό.

Ο ανταγωνιστής της Porsche 911 GT3 θα έχει ακόμα νέας σχεδίασης τροχούς που θα είναι ακόμα ελαφρύτεροι από αυτές της Z06, της ισχυρότερης έκδοσης του μοντέλου αυτή τη στιγμή.

Πέρα όμως από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, η νέα Corvette ZR1 έχει «λοκάρει» στο στόχαστρό της τα Ford Shelby GT500 Mustang και Dodge Challenger Hellcat, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση της ισχύος του κομπρεσοράτου V8 των 6,2 λίτρων που θα ξεπερνά τα 700 άλογα.

Στις υπόλοιπες αλλαγές του μοντέλου, βρίσκουμε επαναρυθμισμένa τα αμορτισέρ magnetic ride και σκληρότερες αντιστρεπτικές και αμορτισέρ, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και έντονο αεροδυναμικό κιτ με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, μπροστινό spliter και σταθερή πίσω αεροτομή μεγάλου μεγέθους. Επιπλέον, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η εικονιζόμενη ZR1 έχει κεραμικά φρένα, αλλά αυτά θα ανήκουν κατά πάσα στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Τέλος, η νέα κορυφαία έκδοση ZR1 της Corvette θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Detroit τον προσεχή Ιανουάριο.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube