Η Tata Motors ετοιμάζει υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του Nano!

Η Tata Motors ετοιμάζει υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του Nano!

Η ινδική εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για ν’ ανεβάσει τις πωλήσεις που, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, έπεσαν σημαντικά.

Με τους αναλυτές να προβλέπουν πως η Ινδία θα γίνει σύντομα η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει ν’ ασχολούνται πολύ σοβαρά με αυτή.

Πριν λίγες μέρες η Renault παρουσίασε το Kwid και σήμερα η Nissan ανακοίνωσε πως από το δεύτερο μισό του 2016 θα διαθέτει το Datsun Redi-Go. Αμφότερα κόμπακτ, μια και η συγκεκριμένη κατηγορία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Αυτό πιέζει τους τοπικούς κατασκευαστές, όπως η Tata, που τα σχέδιά της για το Nano δεν πήγαν όπως περίμενε. Το «φτηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο» βγήκε, αρχικά, ακριβότερο απ’ όσο υπολόγιζε. Ακόμα κι έτσι, ήταν αρκετά προσιτό και βρήκε αρκετούς αγοραστές – τουλάχιστον στην αρχή μια και στη συνέχεια οι πωλήσεις μειώθηκαν αισθητά.

Η απάντηση ήταν το GenX Nano που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ινδία. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μικρές αλλαγές στο ταμπλό, νέο τιμόνι και, προαιρετικά, ρομποτιζέ ημιαυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Επιπλέον, η πέμπτη πόρτα ανοίγει (!) για ευκολότερη πρόσβαση στον, λίγο μεγαλύτερο, χώρο αποσκευών και ο εξοπλισμός έχει αναβαθμιστεί περιλαμβάνοντας υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ηχοσύστημα με Bluetooth και USB.

Το δικύλινδρο μοτέρ των 624 cc με τους 37 ίππους και τα 5,2 kgm ροπής παραμένει χωρίς αλλαγές. Προς το παρόν, τουλάχιστον.

Κι αυτό επειδή η Tata, θέλοντας να προσεγγίσει νεανικότερο κοινό, θα παρουσιάσει μια υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του GenX Nano! Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά οποιαδήποτε αύξηση στην, επικεικώς ανεπαρκέστατη, ισχύ είναι ευπρόσδεκτη. Αρκεί να συνοδεύεται κι από τις ανάλογες αλλαγές στο υπόλοιπο αυτοκίνητο...

[Πηγή: team-bhp.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube