Η Škoda μας δείχνει το ψηφιακό καντράν του Karoq [video]

Η Škoda μας δείχνει το ψηφιακό καντράν του Karoq [video]

Πλησιάζοντας η IAA 2017, στην Φρανκφρούρτη, όπου θα ντεμπουτάρει το κόμπακτ SUV της, η Škoda κλιμακώνει το ενδιαφέρον με ένα ακόμα teaser-video.

To νέο Škoda Karoq, ο ουσιαστικός αντικαταστάτης του Yeti, θα ντεμπουτάρει τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και μέσω ενός video, η τσεχική εταιρεία μας επιδεικνύει την έξοδό της από την παραδοσιακή, αναλογική εποχή.

Έτσι το Karoq θα είναι το πρώτο μοντέλο στην Ιστορία της Škoda που θα χρησιμοποιεί ψηφιακό πίνακα οργάνων, με τέσσερις διαθέσιμες διαμορφώσεις που μπορούν να προγραμματιστούν κατά το δοκούν. Τα τέσσερα set-up ονομάζονται «Classic», «Digital», «Info Profile» και «Reduced» και παρέχουν ένα ψηφιακό πλαίσιο για ειδοποιήσεις, επιτρέποντας στον οδηγό να σκρολάρει μέσω μιας διαδραστικής οθόνης, δίνοντας πρόσβαση στο τηλέφωνο και στα συστήματα και στις βοηθητικές λειτουργίες μεταξύ άλλων.

Η διαμόρφωση «Classic» απεικονίζει το στροφόμετρο και το ταχύμετρο σε δύο κυκλικά μάτια, στα αριστερά και στα δεξιά της οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι η θέση ανάμεσα στα όργανα μπορεί να διαμορφωθεί προκειμένου να απεικονίζει και μάλιστα και με λειτουργία «zoom» είτε το σύστημα πολυμέσων είτε το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη για το νέο Škoda Karoq [video]

Η διαμόρφωση «Digital» παρουσιάζει μια κύρια οθόνη που καλύπτει όλο το πλάτος του πάνελ, αφήνοντας όμως λίγο χώρο για μικρότερες οθόνες που δείχνουν την ταχύτητα, τη συνιστώμενη ταχύτητα στο κιβώτιο, το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας κ.ά. Πηγαίνοντας στην «Info Profile», αφήνεις μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο, ενώ πρόσθετες πληροφορίες μπορούν να απεικονιστούν αριστερά, δεξιά και επάνω της.

Τέλος, στη διαμόρφωση «Reduced» εμφανίζονται δύο μεγάλες οθόνες, με πρόσθετες βασικές πληροφορίες να είναι διαθέσιμες στην κορυφή και στη βάση του πάνελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το πρωτότυπο του νέου Škoda Karoq [video]

Για όποιον ενδιαφέρεται, το βιβλίο παραγγελιών του νέου Škoda Karoq έχει ήδη ανοίξει, με τον ενδιαφερόμενο να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο επίπεδα εξοπλισμού και μεταξύ πέντε κινητήρων.

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube