Η Renault ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του νέου Clio

Η Renault ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του νέου Clio

Η νέα γενιά του Clio θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2019 και θα ξεχωρίζει από το φουτουριστικό εσωτερικό και την προηγμένη τεχνολογία που θα διαθέτει.

Η Renault βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης της πέμπτης γενιάς του Clio και είναι έτοιμη για το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις αρχές του 2019.

Ο Υπεύθυνος Σχεδιασμού Laurens van Den Acker επιβεβαίωσε στον βρετανικό Τύπο ότι η ώρα του νέου Clio έχει ζυγώσει και ότι από σχεδιαστικής απόψεως είναι έτοιμο για λανσάρισμα.

Renault Clio 2019 Spy

Σύμφωνα με την Renault, το νέο Clio θα ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που θα έχει και την σύγχρονη σχεδίαση της καμπίνας. Η τελευταία θα είναι αναβαθμισμένη ποιοτικά, θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων και η μεγάλη οθόνη του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων θα είναι κατακόρυφα τοποθετημένη.

Εξωτερικά, η νέα γενιά του Clio θα αποτελεί μια φυσική εξέλιξη του υπάρχοντος μοντέλου, με κρυφές πίσω χειρολαβές, αλλά και πιο αιχμηρό εμπρός μέρος.

Renault Clio 2019 Spy 2

Η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από τους 0.9 και 1.3 TCe, και τον 1.5 dCi. Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα θα δούμε και μία mild hybrid έκδοση με τον 1.5 dCi και ηλεκτρικό κύκλωμα 48V.

Το 2020 θα δούμε και τη νέα γενιά του Clio RS. Η κορυφαία έκδοση αναμένεται να αφήσει στην άκρη τον 1.6 τούρμπο της υπάρχουσας γενιάς για χάρη του νεότερου 1.8 που έχει και το νέο Megane RS, αλλά με μειωμένη ισχύ.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube