Έτσι εξελίσσεται η νέα Porsche Cayenne 2018 [video]

Έτσι εξελίσσεται η νέα Porsche Cayenne 2018 [video]

Βρισκόμαστε ήδη εμπρός στην τρίτη γενεά της Cayenne, το πρώτο SUV της γερμανικής φίρμας που σήμερα υποστηρίζεται και από τη Macan.

Η νέα Porsche Cayenne θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 29 Αυγούστου, αλλά περιμένοντας την επίσημη παρουσίαση, ορίστε μερικές επίσημες φωτογραφίες από τα «βασανιστήρια» στα οποία υπόκειται το αυτοκίνητο στη φάση της τελικής δοκιμής του.

Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα αυτές τις φωτογραφίες της καινούργιας Cayenne υπό δοκιμή σε κάθε δυνατή συνθήκη. Ο Γερμανός κατασκευαστής μας θυμίζει λοιπόν πώς οι εταιρείες εξελίσσουν, δοκιμάζοντας τα καινούργια αυτοκίνητά τους: Δοκιμές σε εξουθενωτική ζέστη πολικό κρύο, στην πίστα και στην πόλη.

Η τρίτη γενιά της Cayenne δεν ξέφυγε από τον κανόνα, όπως πολύ καλά μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες. Έτσι η Porsche ταξίδεψε στην έρημο του Dubaï, στην Αλάσκα, αλλά την έβαλε και στην πίστα του Nürburgring και στην πίστα του Nardo στην Ιταλία.

Το επίσημο ντεμπούτο της νέας Cayenne για το καταναλωτικό κοινό θα γίνει στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη τον προσεχή μήνα. Το αυτοκίνητο έχει χάσει ήδη βάρος περισσότερο από 200 kg, χάρη στο ότι υποστηρίζεται από τη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα του VW Group για τα μεγάλα SUV/crossover, την MLB.

H μεγάλη έκπληξη για την Ευρώπη είναι η απουσία των εκδόσεων ντίζελ από την γκάμα της νέας Cayenne. Η Porsche εξηγεί ότι βρίσκεται με το «όπλο παρά πόδα» εξαιτίας του προβλήματος που δημιουργήθηκε στις μετρήσεις ρύπων και απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις κάποιων ντίζελ μοντέλων της στην ΕΕ, όσο και στην Ελβετία.

Πηγή κοντά στην Porsche διευκρίνισε ωστόσο πως θα ήταν «τρελό» να μην προτείνεις την Cayenne σε ντίζελ, βλέποντας «την τιμή του πετρελαίου στην Ευρώπη». Οι βενζινοκινητήρες θα έχουν των πρωτοκαθεδρία, αλλά δεν είναι παρά θέμα χρόνου μέχρι να ξαναδούμε το V6 3.0 ντίζελ κάτω από το καπό του μεγάλου γερμανικού SUV.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube