Η νέα Porsche 911 GT3 RS δοκιμάζεται στο Nürburgring [video]

Η νέα Porsche 911 GT3 RS δοκιμάζεται στο Nürburgring [video]

Η Porsche 911 GT3 RS θα εξακολουθήσει να έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται αποκλειστικά με 7άρι κιβώτιο PDK.

Μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης Porsche 911 GT3, πλησιάζει και η ώρα της αποκάλυψης της κορυφαίας σπορ 991.2, της GT3 RS.

Αυτή την περίοδο, πρωτότυπα δοκιμών της νέας Porsche 911 GT3 RS πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης στο Nürburgring Nordschleife. Έτσι, στο video που κατέγραψε κατασκοπευτική κάμερα μπορούμε να απολαύσουμε το ουρλιαχτό του ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου κινητήρα της. Με την απλή 911 GT3 να έχει φτάσει τα 4,0 lt και τα 500 PS, ισοφαρίζοντας την προηγούμενη GT3 RS, κάποιες φήμες θέλουν τον κυβισμό της καινούργιας να έχει αυξηθεί στα 4,2 lt. Φυσικά ο κινητήρας παραμένει ατμοσφαιρικός, και μένει να δούμε πόση παραπάνω ισχύ θα αποδίδει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η τέλεια κόντρα: Porsche 911 Turbo S vs 911 GT3 RS [video]

Το σίγουρο είναι ότι, όπως έχει επιβεβαιώσει ο Andreas Preuninger, ο επικεφαλής του τμήματος GT της Porsche, η GT3 RS δεν πρόκειται να προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά μόνο με το 7άρι PDK. Άλλωστε ο λόγος ύπαρξης του μοντέλου αυτού είναι οι κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα, και αυτές επιτυγχάνονται μόνο με τις αστραπιαίες αλλαγές ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Σε επίπεδο εμφάνισης, η νέα Porsche 911 GT3 RS ξεχωρίζει από τον εμπρός προφυλακτήρας, που ευθυγραμμίζεται αισθητικά με εκείνον της απλής GT3, αλλά και από τις δύο εισαγωγές αέρα «NACA» στο εμπρός καπό. Περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο θα μάθουμε στην επίσημη παρουσίασή του, η οποία θα γίνει πιθανότατα στην Έκθεση Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube