Η νέα BMW X4 M40i σε δοκιμές

Η νέα BMW X4 M40i σε δοκιμές

Η σπορ έκδοση του μελλοντικού crossover της BMW δοκιμάζεται πυρετωδώς για να έρθει το συντομότερο στην αγορά και να ανταγωνιστεί την Mercedes GLC Coupé.

Η BMW δοκιμάζει ένα πρωτότυπο της Χ4 επόμενης γενιάς, με το σχεδιαστικό πακέτο, παρά το καμουφλάζ, να παραπέμπει στη σπορ έκδοση Μ40i. Η παρουσίαση επίκειται εντός του 2018.

Η εξωτερική σχεδίαση δεν διαφοροποιείται ριζικά από το σημερινό μοντέλο. Η κοινή γραμμή της οροφής ορίζει και τη μορφή των πλαϊνών επιφανειών. Αλλά στην ουσία βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα. Είναι η ίδια με αυτή της επόμενης Χ3, μια δομή που η BMW ονομάζει CLAR (Cluster Architecture). Συνδυάζει ατσάλι υπέρ-υψηλής αντοχής και αλουμίνιο, για αυξημένη ακαμψία και χαμηλότερο βάρος.



Οι Χ3 και Χ4 προφανώς θα μοιράζονται και τη γκάμα των κινητήρων. Η M40i που βλέπουμε εδώ να δοκιμάζεται δεν θα είναι η κορυφαία έκδοση. Σύμφωνα με τις φήμες η BMW θα λανσάρει Χ3Μ, οπότε λογικά αναμένεται αντίστοιχη εκδοχή και της Χ5. Στα πρότυπα των Χ5 και Χ6Μ. Η Χ4Μ θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ένα 6κύλινδρο σε σειρά με απόδοση στη σφαίρα των 430 ίππων για να ανταγωνιστεί τις Mercedes-Benz GLC 43 Coupé και Porsche Macan Turbo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW X4 xDrive M40i

Η ΒΜW σχεδιάζει να φτιάξει και μια αμιγώς ηλεκτρική X4, αλλά αυτό δεν θα γίνει νωρίτερα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Στην καμπίνα θα υπάρχει η κεντρική οθόνη των 10,3 ιντσών η οποία καθιστά πιο εύχρηστο και πρακτικό το infotainment σύστημα αναδεικνύοντας τις δυνατότητές του, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει και το υψηλό τεχνολογικό προφίλ που η BMW θέλει να περάσει για το μοντέλο της.

[Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube