Η Mitsubishi εξηγεί γιατί δεν θα δούμε νέο Lancer Evolution

Η Mitsubishi εξηγεί γιατί δεν θα δούμε νέο Lancer Evolution

Οι επενδύσεις που απαιτούνται για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της είναι μεγάλες και τα οικονομικά της εταιρείας δεν αφήνουν περιθώριο για ένα νέο Evo.

Το Mitsubishi Evo δεν αναμένεται να αποκτήσει μια νέα γενιά σύντομα όπως αποκάλυψε ο Takao Kato, πρόεδρος και CEO της ιαπωνικής φίρμας σε συνάντηση με μετόχους. Η είδηση την οποία μετέδωσε το ιαπωνικό μέσο Response απογοήτευσε τους φίλους του Evo που είχαν ανακτήσει ελπίδες μετά από την ανακοίνωση επιστροφής της Ralliart.

Το Lancer Evolution κυκλοφόρησε σε δέκα γενιές από το 1992 μέχρι το 2016 οπότε και καταργήθηκε. Όλα τα Evo ήταν τετράθυρα σεντάν με υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα και σύστημα τετρακίνησης, κεφαλαιοποιώντας την τεχνογνωσία της Mitsubishi από τις επιτυχίες της στο WRC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα θέλατε να δείτε ένα Mitsubishi Lancer Evolution XI;

Mitsubishi

Ο CEO της Mitsubishi παραδέχθηκε πως οι μέτοχοι έχουν ζητήσει να αναβιώσει το Lancer Evo, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε αυτή τη φάση. Όπως δήλωσε, η εταιρεία πέρασε μια δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας και πρωταρχικός της στόχος είναι να ορθοποδήσει και να καλύψει το ιδιαίτερα υψηλό κόστος του εξηλεκτρισμού που δεν αφήνει περιθώρια για άλλες επενδύσεις. Προφανώς, η Mitsubishi θα επικεντρωθεί στα SUV που έχουν τον απαιτούμενο όγκο πωλήσεων ώστε να αποφέρουν κέρδη. Εδώ βέβαια να σημειώσουμε πως δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα για το μέλλον καθώς ο Takao Kato είπε πως όταν φτιάξουν τα οικονομικά της εταιρείας τότε θα μπορέσει να εξελίξει και τα μοντέλα που ζητά το φανατικό κοινό της.

Σχετικά με την Ralliart, η επιστροφή της θα αφορά αρχικά μια πλούσια γκάμα αξεσουάρ για τα μοντέλα της Mitsubishi, ενώ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πως η Mitsubishi εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό το Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Mäkinen πουλήθηκε έναντι €115.000!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube