Η Mercedes ετοιμάζει αντίπαλο για την Bugatti με δίλιτρο 4κύλινδρο

Η Mercedes ετοιμάζει αντίπαλο για την Bugatti με δίλιτρο 4κύλινδρο

Η Mercedes θα ήθελε να έχει έναν αντίπαλο για την Bugatti και να διεκδικήσει τον τίτλο του ισχυρότερου και ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής.

Πριν καλά καλά κατακάτσει η σκόνη από την παρουσίαση της Mercedes-AMG GT R, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γερμανός κατασκευαστής έχει κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό στα πλάνα του για το προσεχές διάστημα.

Το project λέγεται R50 και είναι ένα υπεραυτοκίνητο του βεληνεκούς της Bugatti Chiron. Οι πληροφορίες μιλούν για ένα θηρίο βάρους 1.300 κιλών και… 1.300 ίππων. Η αναλογία κιλών ανά ίππο 1/1 είναι το concept στο οποίο βασίζεται το Koenigsegg One:1, το οποίο επίσης είναι στο στόχαστρο της Mercedes.

Αν δεν σας έχει ήδη πέσει το σαγόνι, θα το πάθετε όταν μάθετε ότι η Mercedes θέλει να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης με έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης και την χρήση υβριδικής τεχνολογίας, δηλαδή ένα ζεύγος ηλεκτρικών κινητήρων.

Για να φτάσει πάντως το σύνολο στους 1.300 ίππους, θα πρέπει ο θερμικός κινητήρας να αγγίξει τα 1.000 PS. Δεν είναι τεχνικά ανέφικτο, αλλά είναι σίγουρα πολύ δύσκολο και ακριβό. Λες και δεν ήταν ήδη αρκετά πολύπλοκο τεχνικά το project, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Mercedes θέλει να εξοπλίσει το αυτοκίνητο με ενεργή ανάρτηση και σύστημα 4διεύθυνσης.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την Mercedes AMG GT S… με το πλάι [video]

Το αυτοκίνητο, λένε, θα δανείζεται αισθητικά στοιχεία από την CLK GTR, ουσιαστικά ένα πρωτότυπο του LeMans με κάποιες τροποποιήσεις ώστε να προκύψει έκδοση δρόμου. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε ένα πολύ φαρδύ αμάξωμα και μία μεγάλη carbon αεροτομή στην ουρά.

Η τιμή του εκτιμάται στα €3.000.000. Κανονικά, θα πρέπει να πάρουμε μία πρώτη ιδέα του project και επισήμως μέσα στο 2017, οπότε και η AMG συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Το R50 θα ήταν πολύ ταιριαστό να παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εορτασμών μιας τόσο σημαντικής επετείου.

Πηγή Autoguide

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube