Η Μercedes αποκαλύπτει τον... εσωτερικό κόσμο της νέας E-Class [video]

Η Μercedes αποκαλύπτει τον... εσωτερικό κόσμο της νέας E-Class [video]

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στο Ντιτρόϊτ και είναι γεμάτο τεχνολογικές καινοτομίες

Η νέα Mercedes-Benz E-Class θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Ωστόσο, μέχρι τότε, η Mercedes θεώρησε καλό να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, μια και αυτό είναι που θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας με την πληθώρα των τεχνολογικών καινοτομιών που ενσωματώνει.

Στο ταμπλό για παράδειγμα, όλες οι ενδείξεις θα είναι πλέον ψηφιακές. Οι πληροφορίες θα παρέχονται από δύο οθόνες αφής 12.3 ιντσών που θα έχουν ένα ενιαίο γυάλινο κάλυμμα. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού θα διαθέτουν ανάλυση 1.920x720 ή 1.000x600 pixels. 

Ο οδηγός θα μπορεί να προσαρμόσει την προβολή των πληροφοριών ανάμεσα από τρία «μενού» (Classic, Sport και Progressive) και βέβαια να φέρει στα μέτρα τους τις ενδείξεις ώστε να είναι απόλυτα ευανάγνωστες από αυτόν. 

Ιδιαίτερη καινοτομία αποτελεί το γεγονός πως οι διακόπτες ελέγχουν λειτουργιών στο τιμόνι θα είναι αφής, θα λειτουργούν δηλαδή όπως στα tablets και στα smartphones. 

Κορυφαία είναι και η τεχνολογία νυχτερινής οδήγησης στη νέα E-Class, με τα φώτα Multibeam Led να παρέχουν έως και 2,5 φορές μεγαλύτερη ορατότητα, ενώ για πρώτη φορά, βάσει πληροφοριών από το GPS τα φώτα έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν διασταυρώσεις και στροφές πολύ πριν φτάσει σε αυτές το αυτοκίνητο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube