Η Κia θέλει να γίνει πρότυπο στην οδική συμπεριφορά

Η Κia θέλει να γίνει πρότυπο στην οδική συμπεριφορά

Η πρόσληψη του πρώην αφεντικού του τμήματος Μ της BMW, Albert Biermann, επιβεβαιώνει τις προθέσεις της κορεατικής εταιρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού τμήματος της Κia, Michael Cole, ανακοίνωσε πως η κορεάτικη φίρμα σύντομα θα δείχνει τον δρόμο στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.

Ο ίδιος άλλωστε τόνισε ότι η πρόσληψη του Albert Biermann, πρώην αφεντικού του τμήματος Μ της BMW, ως υπεύθυνου για τα σπορ μοντέλα της Kia, που έγινε με αυτό τον σκοπό, ενισχύει πολύ την κορεάτικη φίρμα. «Η δυναμική συμπεριφορά είναι τομέας-κλειδί για εμάς», δήλωσε ο Cole.

«Έχουμε χτίσει τη φήμη μας πάνω στη σχεδίαση, την ποιότητα και την αξιοπιστία, αλλά τώρα εστιάζουμε στην οδική συμπεριφορά. Θέλουμε να γίνουμε το σημείο αναφοράς και στο ride and handling. Είμαστε ήδη ανταγωνιστικοί, αλλά θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, να μας ξέρουν και για τη δυναμική συμπεριφορά των μοντέλων μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το νέο Kia Rio

Ο Biermann ασχολείται κυρίως με τις σπορ εκδόσεις αλλά η παρουσία του, σύμφωνα με τον Cole, επηρεάζει ολόκληρη την εταιρία, αφού εμπλέκεται και σε άλλα τμήματα. «Η πρόσληψή του αποτελεί ένδειξη της αφοσίωσής μας στον στόχο, στο να κάνουμε την οδική συμπεριφορά δυνατό σημείο ολόκληρης της γκάμας μας».

Προς το παρόν η Kia διαθέτει δύο μοντέλα με σπορ χαρακτήρα, το Cee’d GT και το Optima GT. Ωστόσο, στην κορυφή της σπορ γκάμας της αναμένεται να βρεθεί σύντομα ένα τετράθυρο κουπέ, εμπνευσμένο από το GT Concept του 2011. Ο Cole απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για αυτό το αυτοκίνητο. «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project. Θα προκύψει όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή για εμάς. Ελπίζω να το πετύχουμε χωρίς να το καθυστερήσουμε πολύ, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα».

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube