Η Honda προκαλεί με το NSX Concept

Η Honda προκαλεί με το NSX Concept

Το πρωτότυπο που μας προϊδεάζει για το επόμενο NSX δεν είναι εντελώς καινούργιο. Είχε παρουσιαστεί και στην περσινή Έκθεση του Ντιτρόιτ, όμως η Honda αποφάσισε να το φέρει και φέτος με μερικές αλλαγές και ένα πλήρως διαμορφωμένο εσωτερικό. Ίσως για να μας θυμίσει ότι το θέμα NSX είναι σοβαρό γι' αυτήν και όχι απλώς μια σχεδιαστική άσκηση που δεν θα μπει ποτέ στην παραγωγή.

Χαμηλό, φαρδύ, με μεγάλες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα και στα πλαϊνά και με τις χαρακτηριστικές αναλογίες των κεντρομήχανων supercars, το NSX Concept είναι σίγουρα εντυπωσιακό στο μάτι. Η Honda είχε σκοπό η εμφάνισή του «να συνδυάζει την επιθετικότητα ενός supercar με την αίσθηση ότι κρύβει μέσα του υψηλή τεχνολογία», κάτι που κατά γενική ομολογία έχει πετύχει. Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες είναι τα εμπρός φανάρια με λαμπτήρες LED και το αεροδυναμικό τρικ με το κενό ανάμεσα στις πίσω κολόνες και τη γυάλινη επιφάνεια, όπως στη Ferrari 599. Το εσωτερικό του NSX Concept είναι άκρως οδηγοκεντρικό, με ψηλή κεντρική κονσόλα που απομονώνει τον οδηγό και όρθια τοποθετημένο τιμόνι για τέλεια θέση οδήγησης. Ανθρακονήματα και καλοραμμένο δέρμα καλύπτουν τις περισσότερες επιφάνειες του ταμπλό, ενώ δεν υπάρχει πληθώρα χειριστηρίων και πλήκτρων ώστε ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι να μην αποσπάται από την οδήγηση.

Η ύπαρξη ατμοσφαιρικού V6 τοποθετημένου στο κέντρο είναι ένα στοιχείο που το νέο NSX θα μοιράζεται με τον πρόγονό του, με τον νέο κινητήρα βέβαια να διαθέτει άμεσο ψεκασμό και ακόμα υψηλότερη απόδοση. Η σημαντικότερη διαφορά έγκειται στην ύπαρξη του συστήματος Sport Hybrid SH-AWD. Ένα ηλεκτρικό μοτέρ θα παρεμβάλλεται ανάμεσα στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τον βενζινοκινητήρα, ενώ άλλα δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα είναι τοποθετημένα σε καθέναν από τους εμπρός τροχούς. Έτσι το NSX θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει συγκεκριμένη ποσότητα ροπής σε κάθε τροχό ή να γίνεται και ένα πλήρως ηλεκτρικό προσθιοκίνητο!

Για όλα αυτά όμως θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή αφού το νέο NSX, που όπως και το προηγούμενο θα κυκλοφορήσει ως Acura στην αγορά των Η.Π.Α και ως Honda στις υπόλοιπες, αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube