Η Geely θα αποκαλύψει το πρώτο μοντέλο Lynk στη Shanghai

Η Geely θα αποκαλύψει το πρώτο μοντέλο Lynk στη Shanghai

Προ των πυλών το πρώτο μοντέλο της Lynk, φίρμας που προέκυψε από τη σύμπραξη της μητρικής Geely και της θυγατρικής Volvo.

Το κινεζικό Zhejiang Geely Holding Group θα επιδείξει το πρώτο μοντέλο για τη φίρμα Lynk & CO, ένα κόμπακτ crossover υπό την ονομασία 01, στο Shanghai Auto Show 2017, τον προσεχή Απρίλιο. Αυτό αναφέρει η Nikkei Asian Review, επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Το Lynk & CO 01 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Κίνα τον χειμώνα του 2017, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην Ευρώπη και στις αρχές του 2019 στις ΗΠΑ. Αν και το επίσημο ντεμπούτο του στη Γηραιά και στην αμερικανική ήπειρο αναμένεται το 2018.

Σύμφωνα με τη Nikkei, ο Alain Visser, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Geely περιέγραψε σε γενικές γραμμές τα σχέδια για την Lynk & CO σε εκδήλωση μάρκετινγκ στη Shanghai, την περασμένη Τετάρτη. Το νέο SUV θα κατασκευάζεται στην Κίνα, αλλά πίσω από αυτή την απόφαση προϋπήρξε ο σχεδιασμός και η μηχανολγική εξέλιξη του αυτοκινήτου στη Σουηδία, στο κοινό κέντρο έρευνας και εξέλιξης που έχουν στήσει οι Volvo και Geely. To 01 υποστηρίζεται από την ίδια πλατφόρμα Compact ModularArchitecture που εξέλιξε η Volvo για το προσεχές XC40.

Το crossover 01, που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον Οκτώβριο στο Βερολίνο, θα κινείται από ένα υβριδικό συνδυασμό αποτελούμενο από ένα 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 cc και ένα ηλεκτρομοτέρ. Στην Ευρώπη θα έχει να αντιμετωπίσει αυτοκίνητα όπως το Nissan Qashqai που είναι και το μπεστ σέλερ αυτής της κατηγορίας.

Τα μοντέλα της Lynk & CO θα ενσωματώνουν πρωτοποριακή τεχνολογία, όπως για παράδειγμα ένα κουμπί στο ταμπλό θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να νοικιάζει το αυτοκίνητο σε άλλους χρήστες.

Το Alibaba Group Holding, η Ericsson και η Microsoft θα παρέχουν συστήματα και τεχνολογία για τη συνδεσιμότητα των μοντέλων της Lynk, σύμφωνα με τη Nikkei.

[Πηγή autonews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube