Η FIAT ετοιμάζει και 124 Coupé

Η FIAT ετοιμάζει και 124 Coupé

Θα έχει σταθερή οροφή, ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα και ενδεχομένως ισχυρότερες εκδόσεις σε σχέση με το Spider.

Δηλώσεις στελεχών της FIAT αφήνουν να εννοηθεί ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη μια κουπέ έκδοση του 124 Spider. Coupé

Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να μιλάμε για ένα μοντέλο με ακόμα ισχυρότερες εκδόσεις και πιο σπορ χαρακτήρα σε σχέση με το ανοιχτό. Η εταιρεία φαίνεται πως θέλει –και πολύ καλά κάνει- να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία του 124 Spider το οποίο έφερε στις εκθέσεις νέους πελάτες που μέχρι σήμερα έλειπαν.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Abarth 124 Spider

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι δεν πρόκειται για μια έκδοση με τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή του MX-5 αλλά για ένα μοντέλο με σταθερή οροφή που εξελίσσεται από την ίδια τη FIAT. Η επιλογή αυτή έγινε με κριτήριο τη διαφοροποίηση των δύο μοντέλων, ώστε το καθένα να έχει πιο ακριβή στόχευση στην αγορά.

Αν και το πρωτότυπο Abarth 124 Spider Rally που παρουσιάστηκε στην εφετινή έκθεση της Γενεύης αποτέλεσε το πρώτο δείγμα ενός κλειστού 124 Spider, είναι πολύ πιθανό η κουπέ έκδοση να έχει σημαντικά αλλαγμένο πίσω μέρος.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πάντως ότι μια σοβαρή τροποποίηση της ουράς σημαίνει διαφορετικό μηχανισμό ανοίγματος του πορτμπαγκάζ, άρα και έξτρα κόστος εξέλιξης που κανείς δε θέλει. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο ζητούμενων και παράλληλα το αυτοκίνητο να παραμείνει συμβατό με τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Mazda στην Ιαπωνία, όπου και κατασκευάζεται το 124 Spider –μαζί με το ΜΧ-5.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Mazda MX-5 1.5 SKYACTIV

Στο κομμάτι των κινητήρων επίσης το τοπίο είναι θολό, όμως δεν αποκλείεται να δούμε όλους τους διαθέσιμους κινητήρες και της ανοιχτής έκδοσης, με τον 1.400άρη τούρμπο να αποδίδει 140, 160 ή 170 ίππους. Δεν αποκλείεται επίσης η Abarth να επιμεληθεί και μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, η οποία θα αποτελεί την απόλυτη κορυφή της γκάμας και θα διαθέτει –προφανώς- μπλοκέ διαφορικό και πιο σπορ στήσιμο.

Δεν υπάρχει ακόμα η παραμικρή πρόβλεψη περί του πότε θα δούμε το αυτοκίνητο στο δρόμο, υπάρχουν όμως κάποιες πρώτες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για τιμή κατά 10% αυξημένη σε σχέση με την ανοιχτή έκδοση.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube