Η Citroën σχεδιάζει να αναγεννήσει τα C5 και C6

Η Citroën σχεδιάζει να αναγεννήσει τα C5 και C6

Η γαλλική εταιρεία σκέφτεται να επαναφέρει τα ονόματα C5 και C6, ως μοντέλα πολύ ιδιαίτερης σχεδίασης, με απόλυτη εστίαση στην υψηλή τεχνολογία και άνεση.

Η Citroën θέλει να καθιερωθεί και πάλι ως η πιο στιλάτη μάρκα μεταξύ των «συμβατικών» κατασκευαστών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το ΜΟΤΟ της είναι «Να είσαι διαφορετικός, να νοιώθεις όμορφα».

Προκειμένου να πετύχει ακριβώς αυτό, σκοπεύει να λανσάρει κοντά στο 2020 ένα νέο μεγάλο οικογενειακό με πολύ φουτουριστική σχεδίαση και με δύο διαθέσιμα αμαξώματα. Αυτός εξάλλου είναι και συνολικά ο στόχος για τη σχεδίαση όλων των μοντέλων της, κάτι που αρχής γενομένης με το C4 Cactus επιτυγχάνεται στο έπακρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech 110

Σύμφωνα με δηλώσεις της CEO της εταιρείας, Linda Jackson, τώρα είναι η στιγμή που οι σχεδιαστές πρέπει να αφουγκραστούν τη ζήτηση του κοινού για προχωρημένες σχεδιαστικές φόρμες που θα ξεχωρίζουν από κάθε τι άλλο που κυκλοφορεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, ο διαχωρισμός της Citroen από τη DS ήταν το κλειδί που έδωσε απόλυτη ελευθερία κινήσεων στις δύο εταιρείες, με αποτέλεσμα να μπορεί πλέον η κάθε μια να κάνει ό,τι θέλει χωρίς πρόβλημα.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το μπούσουλα για τη σχεδίαση των νέων μεγάλων Citroen θα αποτελέσει το πρωτότυπο C-Experience Concept που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Πρόκειται για ένα μεγάλο οικογενειακό με μήκος 4,85 m και μεταξόνιο στα 3 m, που έχει για σημαία την απολύτως μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση.



Τα νέα C5 και C6 αναμένεται να θέσουν νέα σχεδιαστικά στάνταρ στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών κι αυτό δε θα αφορά μόνο στο αμάξωμα αλλά και στην καμπίνα τους. Οι μεγάλες οθόνες και η κορυφαία συνδεσιμότητα θα είναι τα λιγότερο εντυπωσιακά από τα χαρακτηριστικά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Citroën θα λανσάρει νέα, επαναστατική ανάρτηση το 2017

Επίσης, την εικόνα τους θα υποστηρίζει και μια κορυφαίας τεχνολογίας νέα ανάρτηση, που θα εξασφαλίζει την κορυφαία άνεση που τα Citroen οφείλουν στην ιστορία τους. Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός, θα αποτελέσει και το βασικότερο όπλο τους απέναντι σε καταξιωμένους ανταγωνιστές όπως για παράδειγμα το Volkswagen Passat, το οποίο το C5 μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να συναγωνιστεί επάξια σε πωλήσεις.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube