Η Audi ετοιμάζει νέο, μικρότερο από το Α1, μοντέλο

Η Audi ετοιμάζει νέο, μικρότερο από το Α1, μοντέλο

Θα είναι το μικρότερο Audi και θα πωλείται από το 2019 και μετά, σε βενζινοκίνητες και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Audi σχεδιάζει να λανσάρει ένα πολύ νεανικό αυτοκίνητο πόλης που θα διευρύνει προς τα κάτω τη γκάμα της.

Το νέο μίνι είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2019, ενώ σε πολύ πρώιμη μορφή αναμένεται να το δούμε στο ερχόμενο σαλόνι του Παρισιού. Με συνολικό μήκος κοντά στα 3,5 m και πολύ πιο νεανικό χαρακτήρα, θα βρεθεί ξεκάθαρα κάτω από το Α1 στη γκάμα ενώ θα είναι και σαφώς φθηνότερο. Το πιθανότερο είναι να ξεκινάει λίγο κάτω από τα 15.000 ευρώ, ώστε να ανταγωνίζεται τις ακριβότερες εκδόσεις μοντέλων όπως το Smart ForFour και το Fiat 500.

Το μικρό Audi βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο εξέλιξης αλλά είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιεί τη μικρή πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, την NSF (new Small Family). Τη γνωρίζουμε ήδη από την τριπλέτα των VW up!, SEAT Mii και Skoda Citigo. Είναι πολύ βασικό ότι η συγκεκριμένη βάση είναι συμβατή και με μπαταρίες (βλέπε VW e-up!), αφού μια ηλεκτρική έκδοση ήταν βασικό ζητούμενο για το νέο μοντέλο. Σε ό,τι αφορά στις βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί και ο 1.0 TSI, ο οποίος θα ταιριάζει γάντι στον premium χαρακτήρα του μοντέλου.

Το όνομά του είναι ακόμα άγνωστο, όμως όσο οξύμωρο κι εάν ακούγεται (καθότι μεγαλύτερο από το Α1) το «Α2» έχει αρκετές πιθανότητες. Εξάλλου, οι πρώτες ενδείξεις περί του ενδιαφέροντος της Audi για ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο πόλης, ήρθαν το 2011 με ένα πρωτότυπο που ονομαζόταν A2 concept. Μην ξεχνάμε επίσης ότι το A2 έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αφού έτσι ονομαζόταν ένα εξολοκλήρου αλουμινένιο σουπερμίνι που παρουσιάστηκε το 1999. Η επιτυχία του δεν ήταν η αναμενόμενη και η παραγωγή του σταμάτησε το 2005, χωρίς να υπάρξει διαδοχή.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube