Hyundai: Τετράπορτο i40 και νέος κινητήρας

Hyundai: Τετράπορτο i40 και νέος κινητήρας

Στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Βαρκελώνης 2011 (14-22 Μαίου), η Ηyundai θα παρουσιάσει τη σεντάν έκδοση του μοντέλου i40. Το στέισον i40 είχε παρουσιαστεί στην αρχή της άνοιξης στο Σαλόνι της Γενεύης 2011.
Το i40 έχει εξελιχθεί στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Rüsselsheim της Γερμανίας και σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες θα περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες και στοιχεία εξοπλισμού που συναντά κανείς στις ανώτερες βαθμίδες της κατηγορίας. Ο εξοπλισμός του μοντέλου θα περιλαμβάνει θερμαινόμενα και ανακλινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω, θερμαινόμενο τιμόνι και αυτόματο αντιθαμβωτικό σύστημα για τα παρμπρίζ.
Με μεταξόνιο στα 2,77 μέτρα το μοντέλο υπόσχεται χώρους στην κορυφή της κατηγορίας.
Οι κινητήρες που θα εφοδιάζουν το μοντέλο είναι τέσσερις και ανταποκρίνονται όλοι στην οδηγία Euro 5. Ειδικότερα υπάρχουν δύο βενζίνης και δύο ντίζελ με ισχύ από 115 έως 177 ίππους.
Ο νέος τετρακύλινδρος δίλιτρος GDI της Hyundai λανσάρεται στο i40 και αποδίδει 177 ίππους με ροπή 213 Nm. Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο μέσω του οποίου επιτυγχάνεται επιτάχυνση 0-100χλμ/ώρα σε 9,7 δευτ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube