Hyundai NEXO, η «μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο» [video]

Hyundai NEXO, η «μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο» [video]

Η Hyundai ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο της, με ενεργειακή κυψέλη καυσίμου, είναι το EV με τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο.

Η Hyundai έχει δηλώσει ότι το NEXO, το αυτόνομο αυτοκίνητό της Επιπέδου 4, με ενεργειακή κυψέλη καυσίμου, θα έχει την καλύτερη αυτονομία στον κόσμο.

Το NEXO αποκαλύφθηκε στο Consumer Electronics Show 2018 στο Las Vegas Βέγκας. Η Hyundai υποστήριξε στη CES ότι το αυτοκίνητό της διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο, επικαλούμενη τιμή 609 km με μία μόνο φόρτιση, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα των προδιαγραφών της Κορέας για τις οικονομία καυσίμου που διαφέρουν τόσο από τα ευρωπαϊκά στάνταρ NEDC όσο και από αυτά της EPA των ΗΠΑ.

Η Hyundai δηλώνει επίσης επιδόσεις 9,2” για τη διαδικασία των 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 177 km/h. Κατά τα λοιπά, κοντολογίς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ένα αυτοκίνητο με κυψέλη καυσίμου χρησιμοποιεί υδρογόνο για να τροφοδοτήσει τα ηλεκτρομοτέρ του. Υδρογόνο και οξυγόνο συνδυάζονται για την παραγωγή ενέργειας, με νερό και θερμότητα να είναι οι μόνες «εκπομπές ρύπων».

Νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο, η Hyundai ολοκλήρωσε επίσης ένα «ταξίδι» 190 km, από τη Seoul στην Pyeongchang, στη Νότιο Κορέα,

παρουσιάζοντας μια βιτρίνα της τεχνολογίας της πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας ανταποκρίθηκε σε πολλές πραγματικές προκλήσεις πλοήγησης, όπως για παράδειγμα το πέρασμα των στενών διοδίων.

Από την πλευρά των δημοσίων σχέσεων, η Hyundai διέθεσε επίσης τέσσερα ηλεκτρικά λεωφορεία με κυψέλες καυσίμου και με τεχνολογία ασφάλειας Driver State Warning (DSW) για τη μεταφορά επιβατών στις πόλεις Gangneung και Pyeongchang.



Από μια ευρύτερη άποψη, οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου προχωρούν με αργό ρυθμό, με λιγότερα από 7.000 να πωλούνται μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2018, αν και με διπλές πωλήσεις το 2017 σε σχέση με την περίοδο 2013-2016. Από αυτές, η Toyota κατέχει το 76% του παγκόσμιου συνόλου, με επικεφαλής το Mirai, ακολουθούμενη από Honda και Hyundai με 13% και 11% αντίστοιχα. Η διαθεσιμότητα σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο έχει επίσης επιβραδύνει την ευρεία εξάπλωση, με την πλειονότητα των αυτοκινήτων να πωλείται στην California.

Όσον αφορά τώρα τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, η Hyundai αναμένεται να λανσάρει στην αγορά τεχνολογία Επιπέδου 4 το 2021, με το Επίπεδο 5 να έρχεται μέχρι το 2030.

[Πηγή  HybridCars.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube