Το Honda Civic Type R μπορεί να γίνει και 4κίνητο

Το Honda Civic Type R μπορεί να γίνει και 4κίνητο

Ένα τετρακίνητο και ισχυρότερο Civic Type R δεν αποκλείεται από την Honda. Ένας αντίπαλος για το Ford Focus RS, δηλαδή.

Η Honda θέλει να δημιουργήσει περισσότερες εκδόσεις πάνω στην πιο καυτή εκδοχή του Civic, διεκδικώντας πωλήσεις και δόξα.

Ενώ καλά καλά δεν έχει ολοκληρωθεί η παρουσίαση του νέου Honda Civic Type R το οποίο οδηγήσαμε στην πίστα, οι Ιάπωνες ήδη μιλούν για περισσότερες εκδόσεις του σούπερ GTI που ήδη έχει τον τιμητικό τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου στο Nurburgring. Ο Hideki Matsumoto, αρχιμηχανικός εξέλιξης του Civic, δήλωσε ότι «για να διατηρήσουμε έναν σταθερό όγκο πωλήσεων, ίσως η λύση είναι να κάνουμε περισσότερες από μία εκδόσεις Civic Type R».

Και μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, δίνοντας μόνος του το στίγμα. Είπε ότι θα μπορούσε το αυτοκίνητο να βγάλει περισσότερη δύναμη από τους 320 ίππους που σήμερα αποδίδει ο δίλιτρος τούρμπο κινητήρας, σε συνδυασμό με τετρακινηση. Φέρνοντας το Civic στα χωράφια του Focus RS και του VW Golf R. Μια άλλη προσέγγιση, σύμφωνα με τον Matsumoto θα μπορούσε να είναι λιγότερο σκληροπυρηνική. Μια έκδοση με πιο μαλακή ανάρτηση και τα χαρακτηριστικά ενός πιο ήπιου GT.

Εκτός από τις παραλλαγές του δίλιτρου Civic, η Honda έχει στα σκαριά μια έκδοση που θα γεφυρώσει το χάσμα από αυτό των 182 ίππων ως το Type R. Θα βασίζεται σε μια ισχυρότερη παραλλαγή του ίδιου 4κύλινδρου 1.5, ο οποίος όπως ισχυρίζονται οι τεχνικοί της Honda έχει σημαντικά περιθώρια εξέλιξης ακόμη.

Πηγή Automotive News    

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube