Honda BR-V: Νέο κόμπακτ crossover

Honda BR-V: Νέο κόμπακτ crossover

Η ιαπωνική μάρκα δημοσίευσε δύο σκίτσα για ένα soft εκτός δρόμου που απευθύνεται στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Το BR-V (Bold Runabout Vehicle) εξελίχθηκε από το τμήμα R&D της Honda Ασίας-Ειρηνικού που εδράζεται στην Ταϊλάνδη και θα κάνει την πρεμιέρα του στις 20 Αυγούστου στην έκθεση αυτοκινήτου της Ινδονησίας.

Η έκδοση παραγωγής, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2016, θα είναι μια πιο ρεαλιστική εκδοχή του concept και, παρά τις κόμπακτ διαστάσεις, θα έχει φιλοξενεί έως επτά άτομα σε τρεις σειρές καθισμάτων.

Βασισμένο στην πλατφόρμα του μικρού οικογενειακού Brio, το BR-V θα κινείται, όπως λέει το δελτίο Τύπου της Honda, από έναν ατμοσφαιρικό 1.5 με «σπορ επιδόσεις» και «εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση».

Με το μικρό crossover η Honda στοχεύει στις αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές, στις οποίες και θα διατίθεται αρχικά. Στην Ευρώπη η Honda έχει ήδη στη γκάμα της το νέο HR-V, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Από τη στιγμή που ανήκει στο ίδιο segment, και λογικά δεν θα ενσωματώνει τα εξελιγμένα συστήματα του HR-V για λόγους περιορισμού του κόστους, το BR-V δύσκολα θα έρθει προς τα μέρη μας – αν και ποτέ δεν ξέρεις...

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube