Χειμερινές δοκιμές για την νέα Porsche 718 Cayman GT4

Χειμερινές δοκιμές για την νέα Porsche 718 Cayman GT4

Προκειμένου να είναι πλήρως έτοιμη για την παρουσίασή της το 2019, η νέα γενιά της κορυφαίας Cayman περνάει αυτή τη στιγμή μια από τις πιο σκληρές δοκιμασίες.

Η 718 Cayman GT4, η κορυφαία έκδοση της μικρής κουπέ Porsche βρίσκεται ως γνωστόν σε πολύ προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.

Αυτή την περίοδο δοκιμάζεται σε πολικές συνθήκες, όπως άλλωστε και το ανοιχτό alter ego της, η 718 Boxster Spyder.

Η κορυφαία Cayman θα εξακολουθήσει να κινείται από ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο μπόξερ κινητήρα, ο οποίος θα είναι ο ίδιος που γνωρίζουμε από την τελευταία 911 GT3. Αυτό σημαίνει 4 lt χωρητικότητας και 500 PS, οι οποίοι βέβαια στην περίπτωση της 718 Cayman θα είναι σημαντικά λιγότεροι. Όχι πολύ πάνω από τους 400 λέει η λογική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Porsche Cayman GT4 και την αγωνιστική Clubsport

«Η ατμοσφαιρική αναπνοή θα εξακολουθήσει να είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου και θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη σπορ αίσθηση που θα δίνει στον οδηγό του», αυτά ήταν τα λόγια του Andreas Preuninger, του επικεφαλής εξέλιξης των εκδόσεων GT της Porsche.



Ωστόσο μάλλον το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από τις δηλώσεις του, ήταν ότι δε σκοπεύει να δώσει το πράσινο φως σε εκδόσεις GT με τετρακύλινδρο κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Porsche 911 Carrera S 3.0 Turbo

Ενδιαφέρον έχει και η δήλωσή του που θέλει την εταιρεία να γίνεται όλο και αυστηρή απέναντι σε εκείνους που αγοράζουν τις GT ως επένδυση και όχι για τις ευχαριστιούνται στην οδήγηση. «Εάν επιτρέψεις κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να χάσεις τελικά το κοινό σου».

Και με δεδομένο ότι η Porsche θα ρίξει ακόμα περισσότερο βάρος στις συγκεκριμένες εκδόσεις από εδώ και πέρα, θα πρέπει να διαφυλάξει το κοινό της όσο καλύτερα γίνεται.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube