H Spyker δίνει όλες τις λεπτομέρειες για το C8 Preliator

H Spyker δίνει όλες τις λεπτομέρειες για το C8 Preliator

Αφού κατάφερε να σωθεί από τα οικονομικά προβλήματα, η ολλανδική εταιρία σούπερκαρ αποκαλύπτει το κορυφαίο της μοντέλο.

Το όνομα του C8 Preliator προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει «μαχητής», όμως στην πραγματικότητα η έμπνευση ήρθε από τα πολεμικά αεροπλάνα της Spyker του 1914-1918. Πρόκειται για μια εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου κορυφαίου μοντέλου, του C8 Aileron.

Το νέο ολλανδικό σούπερκαρ κινείται και αυτή τη φορά, από ένα κινητήρα V8 4,2 λίτρων παραγωγής Audi, ο οποίος όμως έχει μηχανική υπερτροφοδότηση, έτσι ώστε να αποδίδει 525 ίππους και 61,2 kgm. Με βάρος μόλις 1.390 kg, η Spyker ανακοινώνει πως το C8 Preliator επιταχύνει σε 3,7” μέχρι τα 100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 322 km/h. Θα μπορεί δε να συνδυαστεί είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο της ZF, επίσης έξι σχέσεων.

Η παραγωγή του νέου μοντέλου έχει μετακομίσει στο Coventry της Αγγλίας. Το αεροδυναμικό πακέτο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της C8 Aileron, όμως παρόλα αυτά εξακολουθούν να διατηρούνται τεχνικές λύσεις, όπως οι αεραγωγοί NACA και τα πλαϊνά πτερύγια.

Το πλαίσιο της C8 Preliator εξακολουθεί να είναι ένα αλουμινένιο χωροδικτύωμα, το οποίο έχει επανασχεδιαστεί και έχει 10% μεγαλύτερη αντοχή στη στρέψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη της εντελώς νέας ανάρτησης έγινε σε συνεργασία με τη Lotus. Το αναβαθμισμένο σύστημα φρένων είναι κατασκευής AP Racing, ενώ υπάρχει δυνατότητα για εγκατάσταση και κεραμικών φρένων.
 
Μέχρι στιγμής, η Spyker έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει μόλις 50 C8 Preliator, με κόστος που θα φτάνει τις €425.000.

[Πηγή Spyker]
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube