H Shelby γιορτάζει 50 χρόνια με μια νέα Super Snake 760 PS [video]

H Shelby γιορτάζει 50 χρόνια με μια νέα Super Snake 760 PS [video]

1967-2017: Πενήντα χρόνια από το λανσάρισμα της εμβληματικής Super Snake, ο επίσημος βελτιωτής του Μπλε Οβάλ καθαρίζει τον εθνικό ανταγωνισμό με μια γενέθλια σούπερ Mustang.

Νέος «όφις» είναι έτοιμος να ξεχυθεί για να δήξει τα Dodge Challenger SRT Hellcat. Στην δημοπρασία των Barrett-Jackson στο Scottsdale της Arizona, η Shelby American παρουσίασε τη 50th Anniversary Shelby Super Snake με 760 άλογα και τιμή εκκίνησης τις $69.995 ή 67.400 ευρώ.

Παγκοσμίως θα διατεθούν μόνο 500 κομμάτια, οπότε εάν ενδιαφέρεστε καλύτερο είναι να βιαστείτε. Κάθε σούπερ τέτοια Mustang αποτελεί φόρο τιμής στα 50ά γενέθλια της αυθεντικής Super Snake του 1967. Παίρνοντας φυσικά ως βάση τη Mustang Fastback GT 2018, η Shelby έβαλε μηχανικό συμπιεστή στον 5λιτρο V8 του Μπλε Οβάλ, ανεβάζοντας την ισχύ του σε πρώτο στάδιο στους 611 PS και προαιρετικά στους 760 PS με πιο δυνατό κομπρέσορα από την Whipple ή την Kenne Bell. Βέβαια στο σημείο αυτό να πούμε ότι δεν εξεπλάγημεν με το αυτοκίνητο, καθώς Super Snake υπήρξε και με την προ της ανανέωσης Mustang 5.0 V8.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Shelby Mustang, η ανέκδοτη αρχή μιας μεγάλης πορείας [video]

Το αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνετε είναι ένα μοτέρ γεμάτο σφρίγος που του αξίζει το προσωνύμιο «Hellcat Killer». Από στάση για τα πρώτα 60 μίλια την ώρα (0-96 km/h), η Super Snake 2018 χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ περνά τη γραμμή του ¼ του μιλίου (402,3 m) σε 10,9”. Το πακέτο του αυτοκινήτου διαθέτει φυσικά αυξημένη δυνατότητα ψύξης για να μη γίνουν όλα μαντάρα κάτω από καπό, ενώ τα ημιαξόνια και ο μονοκόμματος άξονας μετάδοσης που προέρχονται από τη Ford Performance έρχονται να προστεθούν στα διαπιστευτήρια του αυτοκινήτου.

«Συγκρίναμε τo πρωτοποριακό μοντέλο του 1967 και αυτό 2018 με άλλα αυτοκίνητ της εποχής τους πριν καθορίσουμε τις παραμέτρους των επιδόσεων για το γενέθλιο αυτοκίνητό μας», είπε ο Gary Patterson, νέος πρόεδρος της Shelby American. «Η νέα Super Snake ταιριάζει με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτών των αυτοκινήτων. Η τελευταία Super Snake είναι μαζί εξαιρετικά γρήγορη και συναρπαστική στην οδήγηση. Σε ένα κόσμο γεμάτο από αποστειρωμένα αυτοκίνητα, αποτελεί μια ιστορική αναδρομή στην εποχή που ο κόσμος ευχαριστιόταν την οδήγηση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ford Mustang GT Fastback 5.0 V8 σε πίστα και δρόμο [video]

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου, αν και με διακριτικές επεμβάσεις, διατηρεί το εμβληματικό στιλ της Shelby με αναβαθμίσεις όπως τα νέα καπό, μαρσπιέ, σπόιλερ, σπλίτερ, γρίλιες, φώτα ομίχλης, «καθρέφτη» του πίσω μέρους και πακέτο διαχύτη. Όλος ο σχεδιασμός του αμαξώματος σχεδιάστηκε ψηφιακά μέσω CAD, με σχεδόν όλα τα νέα, αυθεντικά στοιχεία της Shelby να έχουν εξελιχτεί και δοκιμαστεί σε συνεργασία με τους προμηθευτές. Τα δύο αυτοκίνητα στις φωτογραφίες φορούν το εμβληματικό μπλε και άσπρο μοτίβο Shelby.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Shelby GT350 και GT350R [video]

Στην καμπίνα έχουν γίνει επίσης επεμβάσεις που περιλαμβάνουν γενέθλιους λογότυπους σε καθίσματα και ταπέτα, ειδικά «πατήματα» στα μαρσπιέ και νέο καντράν με αποκλειστική εφαρμογή ασύρματων οργάνων Shelby by Automater. Και φυσικά, επίσημη πλακέτα στο ταμπλό με το «Shelby Serial Νumber».

[Πηγή Shelby American]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube