H Porsche 718 επιστρέφει [video]

H Porsche 718 επιστρέφει [video]

Η Porsche αναβιώνει έναν θρύλο για να παρουσιάσει τις νέες τουρμπο 4κύλινδρες Cayman και Boxster.

Παρουσιάζοντας την Boxster την δεκαετία του ’90, και περίπου 10 χρόνια αργότερα την Cayman, η Porsche συνεχίζει την μακρά της παράδοση στην κατηγορία των κεντρομήχανων σπορ μοντέλων.

Η ιστορία ξεκινά με την 550 Spyder του ’53, το αυτοκίνητο που συνδέθηκε με την ζωή και τον θάνατο του James Dean. Με βάρος μόλις 550 kg ήταν συναρπαστικό στον δρόμο και αποτελεσματικό στους αγώνες. Το αυτοκίνητο πιστοποίησε τις δυνατότητές του κερδίζοντας το Targa Florio του ’56 με διαφορά 15 λεπτών από τον δεύτερο.

Ο διάδοχός του ήταν η Porsche 718. Ένα επίσης κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο, ελαφρύ, πανέμορφο και πολύ γρήγορο. Χάρη στην πολύ καλή αναλογία kg/PS είχε τελική 260 km/h και εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Την οποία αποδεικνύουν οι νίκες του στο Targa Florio το ’59 και το ’60.

Η Porsche θα χρησιμοποιήσει το ειδικό βάρος του κωδικού 718 και τις επιτυχίες με τις οποίες αυτό είναι συνδεδεμένο στις πίστες, για να λανσάρει  τις νέες υπερτροφοδοτούμενες Boxster και Cayman. Το μότο, άλλοτε και τώρα, είναι ένα: Έξυπνη Απόδοση.

Ακολουθώντας την παράδοση, οι σύγχρονες 718 θα έχουν  επίπεδους τετρακύλινδρους κινητήρες, όπως το αυτοκίνητο του ’57. Αυτή την φορά όμως με τούρμπο, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube