H Peugeot Sport σχεδιάζει ένα ισχυρότερο 308 GTI κόντρα στο Golf R

H Peugeot Sport σχεδιάζει ένα ισχυρότερο 308 GTI κόντρα στο Golf R

Η Peugeot Sport εξελίσσει ένα πιο δυνατό 308 GTI, αλλά θεωρούν ότι δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για μια σκληροπυρηνική έκδοση.

Η Peugeot Sport εξελίσσει μυστικά μια ισχυρότερη έκδοση του 308 GTI. Το οποίο, διατηρώντας όλες τις ανέσεις και τον πολιτισμένο χαρακτήρα του μοντέλου, προορίζεται να κοντράρει στην αγορά το Golf R.

Σύμφωνα με τον Patrice Delannoy, υπεύθυνο εξέλιξης για το σασί της Peugeot Sport, το πλαίσιο είναι ήδη ικανό να διαχειριστεί πολύ περισσότερη δύναμη. Και οι μηχανικοί απλώς αναζητούν τα όρια του κινητήρα τούρμπο των 1,6 λίτρων. Ο Delannoy αποκάλυψε ότι το τμήμα ειδικών αποστολών της γαλλικής φίρμας έχει ήδη δοκιμάσει ένα πρωτότυπο μοτέρ με απόδοση πάνω από 300 ίππους.

Τα φρένα και η ανάρτηση του κανονικού μοντέλου, σύμφωνα με τον Delannoy, ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις της αυξημένης ισχύος. Τουλάχιστον ως αυτό το επίπεδο. «Το θέμα δεν είναι η ισχύς, αλλά η ροπή. Το πρωτότυπο που έχουμε δοκιμάσει έχει πάνω από 40 kgm. Και είναι μια χαρά. Τέλεια διαχειρίσιμη», δήλωσε ο Delannoy στο Motoring. Στην ερώτηση αν και η μάλλον… απλοϊκή πίσω ανάρτηση με ημιάκαμπτο άξονα είναι έτοιμη να δεχτεί την αυξημένη δύναμη, ο μηχανικός της Peugeot Sport εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός και υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να παρέμβουν.

ΔEITE AKOMH Συγκρίνουμε Peugeot 306 GTi-6 vs Peugeot 308 GTi 270

Για την ώρα, το πρωτότυπο 308 GTI της Peugeot φορά ένα 6τάχυστο χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά σύμφωνα με τον Delannoy εξετάζεται και μια έκδοση με δύο πεντάλ. Το αυτόματο 8άρι της Aisin για την PSA έχει εξελιχθεί ώστε να συνεργάζεται με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Torsen του 308 GTI. Αν και υπάρχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες, για το αν μπορεί να διαχειριστεί τη ροπή των ισχυρότερων εκδόσεων του 1.6 τούρμπο.

Η επιθυμία για μια ισχυρότερη έκδοση του 308 GTI προέκυψε μετά την ματαίωση του σχεδίου παραγωγής του 308 R Hybrid. Η Peugeot θα απογοητεύσει τους φίλους της που ενδεχομένως περίμεναν την εταιρεία να εξελίξει μία σκληπυρηνική έκδοση εστιασμένη για χρήση στην πίστα, όπως το Renault Mégane RS Trophy-R. «Έχουμε δημιουργήσει την ειδική έκδοση Peugeot Sport του 208 GTI, στο οποίο πιστεύουμε ότι ταιριάζει. Αλλά με το 308 GTI δεν βλέπουμε ούτε έναν υποψήφιο πελάτη», δήλωσε ο Delannoy. Διατηρώντας έναν σημαντικό βαθμό άνεσης στο 308, τα δύο μοντέλα διαχωρίζονται σαφώς, θεωρεί ο Delannoy. Ο οποίος υποβάθμισε ως ανούσιο όλο αυτό το κυνήγι των χρόνων στο Nürburgring.

Μια και οι δηλώσεις του Patrice Delannoy έγιναν στο πλαίσιο του λανσαρίσματος του Peugeot 3008 στην Αυστραλία, ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης για το σασί της Peugeot Sport ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κάποια σπορ έκδοση με χαρακτηριστικά GTI για το crossover που κέρδισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube