H Mercedes εξελίσσει τον αντίπαλο της Porsche Panamera [video]

H Mercedes εξελίσσει τον αντίπαλο της Porsche Panamera [video]

H Mercedes CLS του 2018 εξελίσσεται πυρετωδώς και φέρνει σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές, πολυτέλεια και κορυφαία τεχνολογία.

Η νέα Mercedes CLS εθεάθη σε δοκιμές εξέλιξης σε δημόσιο δρόμο. Και παρά το βαρύ καμουφλάζ οι αναλογίες και οι εντυπωσιακές βασικές γραμμές δείχνουν ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο να ταράξει τα νερά στα πολυτελή σεντάν.

Τόσο εξωτερικά όσο και μέσα το αυτοκίνητο θα είναι εντυπωσιακό. Χρησιμοποιώντας τα κορυφαία στοιχεία εξοπλισμού και τεχνολογίας που είδαμε στην E-Class. Η συγγένεια των δύο μοντέλων φυσικά θα είναι στενή και στα μηχανικά μέρη. Η γκάμα κινητήρων θα ξεκινά με 4κύλινδρους τούρμπο και V6 βενζίνης και πετρελαίου. Και θα ολοκληρώνεται με τον κορυφαίο V8 biturbo με 600+ ίππους της E63 AMG.

Η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης της E-Class επίσης θα αξιοποιηθεί στην CLS. Σίγουρα το σύστημα Speed Limit Pilot, το οποίο διαβάζει τις πινακίδες κυκλοφορίας με τα όρια και ρυθμίζει αναλόγως την ταχύτητα. Καθώς και το Active Lane Change Assist, το οποίο μπορεί να εκτελέσει χωρίς την συμμετοχή του οδηγού μία αλλαγή λωρίδας.

Η Mercedes για την ώρα αποφεύγει να επιβεβαιώσει την ημερομηνία άφιξης της νέας CLS. Ο συνήθης κύκλος της ζωής των μοντέλων της μάρκας, αν τηρηθεί και σε αυτή την περίπτωση, σημαίνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα έρθει στην αγορά το 2018. Και επιτέλους, σε μια επαναπροσέγγιση με την λογική θα καταργηθεί η Shooting Brake έκδοση. Διότι τι νόημα έχει να μετατρέψεις ένα κλασικό σεντάν σε 4θυρο κουπε, αν μετά το κάνεις πάλι station wagon; 

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube