Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S-Class Cabrio 2016 [60 φωτογραφίες+video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S-Class Cabrio 2016 [60 φωτογραφίες+video]

Την κορυφαία έκφραση της πολυτέλειας στην κατηγορία των τετραθέσιων ανοικτών αυτοκινήτων παρουσίασε επίσημα η Mercedes-Benz στο πρόσωπο της νέας S-Class 2016.

Η Mercedes αποκάλυψε την ανοικτή έκδοση της S-Class, του πλέον πολυτελούς τετραθέσιου αυτοκινήτου. Η εταιρεία της Στουτγκάρδης είχε να παρουσιάσει ανάλογο αυτοκίνητο από το 1971, όταν είχε λανσάρει τις W111-112.

Η καινούργια ανοικτή S-Class που ακούει στο κωδικό όνομα A217, διαθέτει - σε αντίθεση με άλλες προτάσεις- υφασμάτινη οροφή σχεδιασμένη έτσι που όταν είναι κλειστή η εικόνα να παραπέμπει στην S-Class Coupé, κάτι που επιτυγχάνεται και χάρη στο γυάλινο πίσω παράθυρο. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός που την κινεί χρειάζεται μόλις 20 δευτερόλεπτα για να την ανοίξει και, όπως λέει η Mercedes, αυτό μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο εν κινήσει μέχρι την ταχύτητα των 60 km/h. Για την αποθήκευσή της στο χώρο αποσκευών, έχουν γίνει βέβαια και οι ανάλογες σχεδιαστικές παρεμβάσεις στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που είναικατά τι μεγαλύτερο από αυτό της S-Class Coupé.

Κατά τα λοιπά, η γκάμα των κινητήρων είναι η ίδια με αυτήν της S-Class Coupé, με τις εκδόσεις S63 και S65 να καθυστερούν λίγο ακόμη (αναμένονται μέσα στο 2016). Η κίνηση μεταδίσεται κλασσικά στους πίσω τροχούς όμως προαιρετικά διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Η Mercedes θα δέχεται παραγγελίες για την S-Class Cabrio από τον Δεκέμβριο με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται την άνοιξη του 2016.

Η νεά S-Class Cabrio διαθέτει το νέο σύστημα κλιματισμού Thermotronic που η Mercedes-Benz έχει εξελίξει ειδικά για ανοικτά αυτοκίνητα.Το σύστημα προσαρμόζεται αυτόματα, «διαβάζει» αν το αυτοκίνητο είναι ανοικτό ή κλειστό και κρατά συνεχώς σταθερή την προεπιλεγμένη θερμοκρασία. Η νέα S-Class Cabrio διαθέτει εκτός των άλλων στάνταρ και την ημι-ενεργητική πνευματική ανάρτηση Airmatic.

Η S500 Cabrio φορά τον κινητήραV8 των 4.7 λίτρων, με ισχύ 455 ίππων, ενώ στην έκδοση Mercedes-AMG S63 ή στην τετρακίνητη S63 4MATIC με τον V8 twin-turbo των 5.5 λίτρων, η ισχύς φτάνει τους 585 ίππους. Σε αυτήν την περίπτωση τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Προς το παρόν η Mercedes-Benz δεν έχει ανακοινώσει τιμές.


[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube